Stjernemegler Dyve selger mest av alle

Publisert
30. januar 2016

Privatmegleren på Skøyen solgte boliger for 52 millioner i fjor.

Fredrik Dyve er eiendomsmegleren som gikk fra landslaget i håndball til å score på eiendom.
 
Nå leder han Privatmeglerenkontoret som solgte mest blant kjedens 74 kontorer over hele landet. Selv ble han kåret til «Årets megler» – for syvende år på rad.
 
– Den kollektive innsatsen er viktigere enn den individuelle. Alle de 20 ansatte, med sine ulike roller, er like viktige og står på for at vi skal nå målene sammen. Det er en prestasjon jeg er ydmyk for, sier Fredrik Dyve.
 
I år er det elleve år siden han la opp som profesjonell håndballspiller. Men idretten og lagånden har han tatt med seg videre i sitt daglige virke. Å kombinere individualisme med en kollektiv tankegang er viktig i eiendomsmeglerbransjen, mener Dyve som også er opptatt av å ha et kontor med meglere i ulik alderssegment.
 
– Særlig de unge har en enorm vilje til endring og læring samtidig som de bidrar med masse energi. Jeg tror det er vår suksessoppskrift: En kombinasjon av ulike, men rette mennesker i et rett konsept med bredt nedslagsfelt hvor Oslo Vest står sentralt.
 
Se hvordan toppblogger Anine von Krogh innredet mannens meglerkontor.
 
Nå kuppes visningene.

Tøff konkurranse

Det er tøff konkurranse blant de ulike kontorene om selge flest boliger i Stor-Oslo. Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund finnes det ingen total oversikt over de mest innbringende kontorene, men Fredrik Dyve troner på lønnstoppen blant landets eiendomsmeglere. Hele 5,7 millioner kroner ble årslønnen til eiendomsmegleren som også sitter på 34 prosent av selskapets aksjer.
 
Nest etter Dyve følger Kari Børke i Privatmegleren Børke & Partners på Stabekk med en inntekt på 4,8 millioner kroner i 2014. Hakk i hel kommer en annen Privatmegleren-megler, Soliman Sarwar, stjernemegler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners, samt hyttemegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler1.
 
Til E24 i oktober uttalte Nils O. M. Nordvik at meglerbransjen må bli flinkere til å ta seg betalt og kalte prisingen av meglertjenester for et «Oslo-fenomen».
 

– Det er stor konkurranse med flere dyktige meglerforetak som kjemper om de samme objektene. Både de mer eksklusive til mindre leiligheter, sier Dyve som lever godt på at kunder anbefaler dem videre.
 
Da han overtok franchiseavtalen til Skøyen-kontoret for knappe tre år siden fikk han en noe trøblete start. Meglerkjendis Miguel Sørholt, som ledet kontoret og eide majoriteten av aksjene, mistet avtalen og gikk til søksmål mot Privatmegleren. Partene inngikk forlik hvorpå Sørholt fikk 25 millioner kroner for å gå ut av kjeden, mens flere ansatte valgte å fortsette på Dyves nye kontor.
 
– Det var en tøff tid som vi har lagt bak oss. Og det viser resultatene som nå har kåret oss til Privatmeglerens mestselgende kontor.
 
Få flere eiendomsnyheter på Botrend her.

Tror fremdeles på en svak vekst i boligmarkedet

I fjor hadde Privatmegleren Dyve & Partnere en netto omsetning på 52 millioner kroner. Fem millioner mer enn det neste Privatmeglerkontoret på lista som endte på 47 millioner.
 
– Veksten til Privatmegler-kjeden er enorm. Bare vi alene solgte 614 boliger i fjor, sier Fredrik Dyve.
 
Kontoret selger flest boliger på Oslos beste vestkant, men er objektet eksklusivt nok trekker eiendomsmeglerne ut over kommunegrensene til Asker og Bærum også. Mange ligger i 15-millionersklassen og oppover.
 
– 2016 har startet bra og foreløpig selger vi mest i kjeden. Men vi ser også at det er altfor lite til salgs. De blir revet bort fordi det er flere kjøpere enn selgere. Totalt sett er det et lavere volum i år enn på samme tid i fjor, sier Dyve som likevel ikke er bekymret for boligmarkedet.
 
– Jeg ser ingen grunn til å være bekymret for boligmarkedet i 2016, og jeg tror fortsatt på en svak vekst. Vi har ikke fått en god nok indikasjon på hvor stor arbeidsledigheten er i Stor-Oslo enda, og renten er fremdeles lav.
 
Få boliger på markedet presser prisene til værs.
 
Begge rekkehusene i Bærum gikk 700.000 kroner over takst.

Annonse

– Markedet i Oslo er hovedutfordringen

At det er boligmangel i Stor-Oslo bidrar også til at markedet for kjøp og salg av bolig fremdeles holder koken. De siste årene har flere eksperter påpekt at boligutbyggingen i og rundt Oslo går for tregt.
 
I en pressemelding denne uken sier administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger at hovedutfordringen for boligmarkedet i Norge akkurat nå er Oslo.
 
– Det er et tankekors at det ble igangsatt flere boliger i Rogaland enn i Oslo i 2015 til tross for nedgangen i oljebransjen, sier Jæger.
 
Over 30.000 nye boliger ble igangsatt i fjor, mens totalt 88.116 boliger ble solgt, ifølge Eiendom Norges statistikk.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.