Stjernemegler Dyves lekne kontorløsning

Publisert
19. april 2016

Et maskulint kontor med rom for glede.

Som et skip langs E18, ved krysset som binder Bygdøy, Skøyen og Frognerstranda sammen, holder Privatmegleren Dyve & Partnere til. Mens utleier Fram Eiendom frister med skipsgulv i alle fellesarealer, betydelig kunstnerisk utsmykking, og bassenger inne og ute med springvann, har eiendomsmeglerfirmaet gått for et annet uttrykk.
 
Da de holdt åpningsfest med sushi, vin og rollespill i trappen for knappe to år siden var det et typisk nittitallskontor gjestene entret.
 
I august 2015 var det lite som minnet om skipsgulv og glade farger. Nå er det klassisk moderne linjer med en maskulin touch som møter de ansatte og besøkende.
 
Naturen fikk bestemme da ekteparet bygget betonghuset på strandtomten.

Annonse

Velkomstområdet er det viktigste rommet

– Det har vært kontor her i mange år. Standarden bar preg av at lokalet var nedslitt, sier daglig leder og partner i Privatmegleren Dyve & Partnere, Fredrik Dyve.
 
Han hyret inn  interiørdesigner  Elisabeth Poppe og fikk erstattet gammelt med nytt. Bærebjelkene og stolpene som delte lokalet inn i flere soner ble revet. Kontoret ble åpnet opp og naturlig avgrenset i tre større rom med to sentrerte møterom som også kan slås sammen til ett.
 
– Det var lite lys og dårlig luft. Vi måtte åpne opp og gjøre alt på nytt. Selv ventilasjonen er byttet ut, forklarer Dyve som er mest fornøyd med resepsjonsområdet.
 
– Alle som kommer inn dørene her er, eller kan potensielt bli kunder. Derfor er det viktig at de føler seg velkommen med en gang de kommer inn døren. At de kan vente i en lounge med en kaffe og avis til litt musikk.
 
Dette hjemmet ser ut som et hotell.

Maskulint miljø

Interiørdesigner Elisabeth Poppe har innredet en rekke kontorer og merker at flere legger mye i et representativt kontor for å markere hvem man er i markedet.
 
– Med Privatmegleren ønsket jeg å gjenspeile deres seriøsitet og at de er relativt konservative, sier Poppe som gikk for en klassisk moderne tilnærming.
 
– Konseptet er ganske hjemlig i seg selv, og derfor valgte vi å bruke mange løsninger levert av møbelsnekkere fremfor rene kontorleverandører. Skrivebordene er tegnet av meg, levert av en fabrikk i Danmark og tilpasset behovene til en eiendomsmegler, forteller Elisabeth Poppe til Botrend.
 
 

Annonse

Flere ansatte var involvert i planleggingsprosessen som tok et halvt år. Det var mange meninger og enkelte designkompromiss måtte inngås. Spesielt kontorstolene var utfordrende, forteller Poppe.
 
– Det er menn med mange meninger som er interesserte i interiør i tillegg til at de er ganske bortskjemte med hva de ser rundt omkring i byen. På stolene ønsket jeg lave rygger, men der måtte mitt designønske vike. Det var høye rygger som gjaldt for disse gutta. Stoler med pondus, sier Poppe som presiserer at også kontorets kvinnelige ansatte ble fornøyde med valgene.
 
– Det er et maskulint miljø, men også veldig mye glede og engasjement. Det var en positiv opplevelse å få jobbe med prosjektet.
 
Les mer om interiør og smart innredning på Botrend her.

Annonse

Har Muhammad Ali på kontorveggen

Hos eiendomsmeglerne på Skøyen er sjefen selv, Fredrik Dyve, den eneste med egen dør. Ikke det at han bruker den så ofte. Han er mest ute blant kollegaene – «på gulvet» som han selv sier.
 
– Jeg har eget kontor fordi det skjer en del ting, men jeg liker ikke å sitte her. Jeg trives best skravlende ute i gangen.
 
For skravle gjør han. Privatmeglerens egne «Årets megler» hele syv ganger på rad de siste årene. Mobilen piper konstant. Telefoner, e-poster og meldinger tikker inn. De som mener at menn ikke kan multitaske har ikke møtt Dyve. Så får det heller være at oppmerksomheten ikke er 100 prosent hele tiden.
 
– Det er jo veldig gøy. Jeg er lidenskapelig opptatt av å selge og megle for folk. Å møte folk hvor det du gjør faktisk er ganske avgjørende for deres fremtidige liv, sier Dyve med stjerner i øynene.
 
 

Annonse

 
Blikket er til forveksling likt det samme som bokseren Muhammad Ali har på bildet som henger bak han. Et forslag fra interiørdesigner Elisabeth Poppe.
 
– Det er god energi og trykk i det bildet. Og mange artige detaljer. Se bare her – han er den eneste mørke og midtpunktet mellom mange dresskledde menn. Og bare én kvinne.
 
– Litt som i meglerbransjen med andre ord?
 
– Jo, nei, altså vi har kvinner her vi. Fem av 20 totalt. Men det er blikket jeg syns er mest spennende. Det vinnerblikket sier noe om hans passion for det han holder på med.
 
Warner Bros nye kontorlokale måtte ha mulighet for raske endringer underveis.

God atmosfære gir god arbeidslyst

Lokalene på Skøyen gir en hotellfølelse på kontoret, mener Fredrik Dyve. Tapet og møblement er holdt i mørke fargetoner som blått, brunt og grått. I loungen og resepsjonen «brenner» falske lys – en elektrisk peis lot seg ikke gjennomføre forteller interiørdesigner Elisabeth Poppe.
 
Foruten resepsjonen er alle gulv belagt med et brun-grått vegg til vegg teppe som også virker støydempende i et åpent landskap. Store dobbeltpulter med en lav, hvit glassplate er det eneste som skiller en arbeidsplass fra en annen.
 
– Vi er veldig fornøyde alle sammen, sier medhjelper Tone Sedal i det hun haster forbi.
 
Det er nok en travel dag på kontoret, men det hindrer likevel ikke noen av de ansatte i å følge med på dagens utforrenn.
 
– Det har masse å si for arbeidsmiljøet at vi kan ha det hyggelig på jobben. At vi har det sosialt og lekent, og at vi har gode arbeidsforhold miljømessig, sier Dyve.
 
Et halvt år etter oppussingen er det ingenting de ville gjort annerledes. De har fått det perfekte  kontoret  til sitt bruk.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.