Stor hytteutbygging på Norefjell

Publisert
21. februar 2016

Grønt lys for utbygging av 1.200 tomter.

 
Det er høy aktivitet i utbyggingen av fritidsboliger på Norefjell.
 
Grunneier Trond Gunnerud i selskapet Høgevarde har fått grønt lys til utbygging av 1.200 nye tomter i området, skriver Finansavisen
 
– Vi må tilbake til 2007 for å finne et år med tilsvarende godt salg, sier han til avisen.
 
Selskapet Høgevarde har primært satset på salg av tomter, men bygger også noen hytter for salg.  Nærheten til Oslo er noe av årsaken til at både tomter og hytter er populært.
 
 
Dette er de dyreste fjellhyttene akkurat nå
 

Annonse

 

Aktivitet i vinterferien

 
Akkurat nå, rundt vinterferietid for mange, er aktiviteten stor i hyttemarkedet.
 
– Det var unormalt høy aktivitet rundt jul og i januar. Vi har solgt seks tomter så langt i år, og jobber med flere salg. Vi regner med stort salg i vinterferien, sier Gunnerud til Finansavisen. 
 
Siden utbyggingen av Høgevarde-området begynte i 2002, har Gunnerud og de tre andre grunneierne solgt rundt 390 tomter, i følge avisen. 
 
Høili selger Norefjell luksus
 
 

Annonse

14 hytter og 270 leiligheter

 
Formannskapet i Krødsherad ga nylig klarsignal til utbygging av 270 leiligheter og 14 hytter i regi av Norefjell Skisenter og Norefjell Prosjektutvikling, i følge Bygdeposten.
 
Selskapene eier store arealer som ligger helt inntil alpinanlegget på Norefjell.  Dette er en del av indrefileten i området som lenge har ligget brakk fordi reguleringsplanen tilsier at en viss andel reguleres til næring. Dermed har ingen investorer vært villige til å satse.
 
96 av leilighetene som Norefjell Prosjektutvikling og Norefjell Skisenter nå vil bygge, skal være til utleie, men skal kunne selges som selveierleiligheter etter ti år, skriver Drammens Tidende (DT+). 

Folk vil til fjells

 
Det var stor aktivitet i hyttemarkedet i 2015. 
 
Totalt ble det solgt over 3.000 fjellhytter, med en prisstigning på tre prosent. 
 
– Man glemmer at folk flest fremdeles har jobb, og gjerne godt betalte jobber. Men den økte usikkerheten gjør kanskje at man søker det sikre. At man søker hjem istedenfor ut i verden, sier partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye.