Stor interesse for livet på landet

Publisert
2. september 2016

Byfolk ønsker å flytte ut av byen.

 
Så stor er kampen om boligene i hovedstaden, at flere boligkjøpere nå  utvider horisonten og flytter til områdene rundt.
 
Flere medier viser til hva man kan få for pengene om man er villig til å flytte til Drammen,  Hurum eller andre steder rundt  Oslo-regionen.
 
Nå selger Jan Petter Solberg Hansen i Proaktiv på Bekkestua en eiendom ved Ringkollen.
 

Annonse

Økende interesse

 
Kommersiell tjeneste: På boligjakt? Her er boliger til salgs
 
Utenfor Hønefoss ligger stedet med 4,2 mål tomt og bolig med primærrom på over 200 kvm, og med prisantydning 5,9 millioner kroner.
 
–  Vi har merket trenden at en del som sitter på gode verdier i for eksempel Oslo og Bærum, ser ut av byen med kanskje en times reisetid der de kan få mer for pengene og fortsatt flotte eiendommer, sier eiendomsmegleren.
 
Monica og familien kjøpte småbruk i Sverige
 

Både hytte og bolig

 
Opprinnelig ble boligen ved Ringkollen bygget som en tømmerhytte i 1940, mens den ble ombygget i 1993 og tilført en egen soveromsfløy i 2005.
 
For 5,9 millioner kroner er den i samme priskategori som en 80 kvm leilighet på Bislett, uten balkong eller hage. Eller et rekkehus med totalt renoveringsbehov i Bærum.
 
– I dette tilfellet får du en stor tomt på 4 mål, et stort hovedhus, flere uthus, gjestehus, garasje, utsikt. En masse forhold som ville kostet flere ganger mer i Oslo og Bærum, sier Solberg Hansen.
 
Interessen for objektet har allerede vært stor.
 
– Vi lanserte eiendommen lørdag 27. august og har allerede registrert 15 interessenter på denne. Her er det en god blanding, fra lokale familier til de som ønsker å flytte ut av Oslo eller som flytter fra andre steder i Norge og som ønsker nærhet til Oslo og omegn, forklarer Solberg Hansen.
 
Sylvias drømmehage blomstrer hele året
 

Annonse

Drømmer om landet

 
I forbindelse med  hytteboomen  både til fjells og langs sjøen i Norge første halvdel av 2016, uttalte Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret at folk i større grad enn før  drømmer om livet på landet.
 
– Alt av spørreundersøkelser viser at folk ønsker seg en enslig stue med stort utsyn og lite innsyn. Det er drømmen, sier Øye til Botrend.
 
En undersøkelse foretatt av Bygdeforskning  viser at blant dem mellom 18 og 44 år sier hele fire av ti at de kunne tenke seg å flytte ut av hovedstaden.
 
26 prosent av dem som drømmer om å flytte på landsbygda, har et ønske om å komme nærmere naturen. 18 prosent ønsker trygge oppvekstvilkår for barna, og like mange skulle gjerne hatt større eller bedre bolig.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Følg oss på Facebook og Instagram og gi oss gjerne tilbakemelding her