Stor interesse for nye boliger på Rykkinn

Publisert
5. mars 2016

Halvparten av boligene på Bjerkeløkken er allerede solgt.

 
De nye Rykkinn-boligene er eneboliger på med bruksareal på mellom 176 kvm og 232 kmv og prisantydning på mellom 7 millioner og 8,9 millioner kroner.
 
Prosjektet Bjerkeløkken ligger på øvre Rykkinn, og består av ti eneboliger i tre forskjellige varianter som bygges over to og tre plan.
 
– Prosjektet ble lansert i desember i fjor, og nå er halvparten av boligene solgt, sier eiendomsmegler Siri Svendsberget i Privatmegleren Nyeboliger til Botrend.

Annonse

Småbarnsfamilier

 
Alle boligene på Bjerkeløkken vil få egne hager og takterrasser som varierer fra 35 til 65 kvm. Noen av boligene får balkong i tillegg.
 
– Det er en blandet kjøpegruppe, men i hovedsak er det folk som allerede bor i Bærum og kjenner til området, sier Svendsberget.
 
I følge eiendomsmegleren er det andregangskjøpere og småbarnsfamilier disse boligene enger seg best for, og som også er blant kjøperne så langt.
 
Oksenøya vokser med nye boliger

Må bygges flere boliger

 
Siri Svendsberget i Privatmegleren Nyeboliger forteller om pågang fra kjøpere som ønsker helt nye boliger.
 
– Vi opplever en stor interesse om dagen, og vi har lansert flere prosjekter i 2016 som har fått veldig god respons, sier hun.
 
Flere eksperter har i en tid hevdet at det bygges for få nye boliger i Oslo-området. Også Markedsområdeleder i DNB Eiendom, Gro Kirchoff, uttalte til Botrend denne uken at det store boligbehovet, kombinert med stort press på hovedstaden, fører til økende prispress i Asker og Bærum.
 
– Oslo er hovedproblemet. Her bygges det altfor få boliger sammenlignet med befolkningsveksten. Kommunen trenger opptil 7.000 boliger hvert år, men det bygges bare 3.000. Det er hovedårsaken til den sterke prisveksten vi har i Oslo, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til NTB.
 
– Når vi ser hva som er i pipelinen hos de store utbyggerne, er vi heldig hvis vi får 3.000 nye boliger i Oslo i 2016. Det er ikke på langt nær nok til å dekke etterspørselen, sier Jæger til DN.
 
Planlegger 60 nye boliger på Bekkestua

Annonse

Folk trives på Rykkinn

 
Nylig etablerte Bærum kommune et prosjekt for å etablere trygge og gode bomiljøer i kommunen.
 
Fornebu og Rykkinn ble valgt som aktuell områder, og etter intervju-runder med Rykkinn-beboere fikk kommunens representanter et nytt inntrykk av stedet.
 
Rykkinn har nemlig lenge skåret lavt på levekårsundersøkelser, men intervjuene viser at folk trives godt.
 
– Vi ønsker å finne «Rykkinn-koden». Vi vil finne ut hva som gjør at befolkningen trives så godt på Rykkinn som de gjør. Finner vi «Rykkinn-koden», kan vi ta i bruk lærdommen om denne i vårt nærmiljøprosjekt på Fornebu og andre steder i kommunen, sier frivillighetskoordinator i Bærum kommune Andrea Rivrud Wielunski, til Budstikka.