Stor interesse for mindre hus

Publisert
11. november 2016

Eneboliger under 100 kvm er populært.

Botrend har den siste tiden skrevet om flere minihus som er til salgs i distriktet, dog ikke helt i samme kategori som de stadig mer populære minihusene i utlandet.
 
Nylig ble det solgt to småhus i Asker, begge under 100 kvadratmeter. Interessen har vært stor når slike små hus kommer for salg, ifølge flere meglere.
 
Les flere eiendomsnyheter fra Stor-Oslo

Annonse

Nå selges et lignende minihus i  Lommedalen. Forskjellen fra de andre, er at dette er et originalt hus fra 1925.
 
-Hus fra tidlig 1900-tallet er populært da de ofte har et særpreg og en sjarmerende byggestil, sier eiendomsmegler Julie Høstmark hos  Krogsveen på Bekkestua som står for salget sammen med kollega Håkon Dybvad.
 
Kamp om Røkkes mini-leiligheter
 

 

Store endringer

Huset har et primærrom på 88 kvadratmeter og 106 kvadratmeter i bruksareal. Huset går over to etasjer, samt en kjeller som faller utenfor målbart areal,og har en prisantydning på rett under fem millioner kroner.
 
Det er gjort mange større oppgraderinger siden 1925. Nåværende eier har satt inn nytt kjøkken i fjor, det er etterisolert, samt nye vinduer, og det elektriske anlegget er nytt.
 
– Det er sjelden man får en enebolig i Bærum til denne prisen, forklarer Høstmark.
 
Slik utnyttet Helene sine 47 kvm maksimalt
 

Interessentene så langt har vært en god blanding av folk fra både Oslo, Asker og Bærum, med hovedvekt på lokalbefolkningen.
 
– Ja, interessen har vært bra. Det er flere som ser potensialet her, og at man heller kan kjøpe en enebolig enn en leilighet til samme pris. Her er det flat og fin tomt, som du selv rår over hva du vil gjøre med, til forskjell fra et leilighetskompleks, forklarer hun.
 
Slik innredet Helene på 47 kvadratmeter
 

Behov i markedet

– Minihus, eller compact living blir mer og mer aktuelt også her i Norge på tross av at vi i utgangspunktet har mye plass. Dette gjelder primært for byboere, sier arkitekt Johanne Taugbøl fra arkitektkontoret Wood.no til klikk.no.
 
For øyeblikket selges nok et minihus i Asker. I Heggedal ligger en  enebolig med primærrom på 75 kvm ute for salg.
 
– Det er mange som har behov for en bolig av slik art, men ikke råd til en villa til 10 millioner. Det er rart at kommunen ikke regulerer mer for rekkehus og mindre boliger, det er et stort behov i markedet, sier Axel Hveding i Hax Eiendom  som nylig solgte et minihus på Billingstad i Asker.

 
Har du tips til Botrend-redaksjonen – ta kontakt her
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no
 
Les mer på Botrends forside