Større prisvekst enn ellers i landet

Publisert
6. februar 2016

Boligmarkedet i Asker og Bærum koker.

Boligprisveksten i Asker og Bærum er høyere enn landsgjennomsnittet.
 
– Boligprisene i Asker og Bærum gikk relativt kraftig opp gjennom januar. I Bærum gikk de opp med 3,4 prosent, mens Asker opplevde en prisstigning på 3,5 prosent, sier områdeleder Gro Kirchoff i DNB Eiendom til Botrend.
 
Mens boligprisene stiger i Norge, opp 3,1 prosent sammenlignet med desember, er det færre solgte boliger i januar.
 
Totalt ble det solgt 149 boliger i Bærum i forrige måned, mens de ti Asker ble solgt 54.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
– Dette er for Bærum 10 prosent færre enheter enn samme måned i fjor. I Asker var nedgangen på 20 prosent sammenlignet med januar i fjor, sammenlignet med samme måned i fjor, forklarer Kirchoff.
 
Det samme gjelder for Oslo.
 
– Vi hadde 60 stykker på visning på en treroms på Torshov, og da sier det seg selv at det ikke er balanse mellom tilbud og etterspørsel, sier Finn Magnus Rogne-Hansen, administrerende direktør i Aktiv Eiendomsmegling til E24.
 
Har du tips til oss? Send en e-post!

Annonse

 
Prisene har steget med 7,6 prosent i Asker siste 12 måneder, og 29,0 prosent siste fem år.
 
 
Boligprisene i Asker er fortsatt blant landets høyeste, med henholdsvis 42.100 kroner pr kvadratmeter, skriver Krogsveen i Asker i en pressemelding.
 
 
Dette huset gikk 8 millioner over takst
 
 
Stjernemegler Dyve selger mest av alle

Stor etterspørsel

 
De fleste eksperter peker på bekymring over prisveksten, samtidig som markedet opplever at det er for få boliger ute til salgs.
 
I følge E24 er det ved utgangen av januar 11.789 boliger til salgs på landsbasis, 2,2 prosent færre enn for ett år siden.
 
I Oslo er det 22 prosent færre på markedet.
 
– Det er et tankekors at det ble igangsatt flere boliger i Rogaland enn i Oslo i 2015, til tross for nedgangen i oljebransjen, uttalte administrerende direktør i Boligprodusentenes forening Per Jæger nylig.  
 
Asker og Bærum er sammen med resten av Akershus og Oslo det området hvor etterspørsel etter boliger er størst og tilbudet er rekordlavt.
 
– Så lenge det ikke bygges nok nye boliger i Asker og Bærum til å dekke behovet, er vår vurdering at vi vil se en prisoppgang totalt i 2016 også, sier Gro Kirchoff til Botrend.