– Stort «off-market» på dyre boliger

Publisert
26. juni 2016

Meglerne er ikke i tvil om at det er lettere å selge boliger i øverste prisklasse for tiden.

Flere av de dyre boligene skifter imidlertid eiere i det skjulte.
 
– Det er et stort off marked. Nå har det kommet en del dyre boliger ut på markedet, men det er kanskje enda flottere eiendommer som ikke ligger ute på markedet, men som vurderes solgt, sier megler Erik Steen i Krogsveen Bekkestua.
 
Nylig var det imidlertid noe så sjeldent som budrunde på en Jar-villa til 24 millioner kroner. Den ble til slutt solgt for 25,4 millioner kroner. 
 
Botrend kan du få de siste  eiendomsnyhetene fra  Asker, Bærum og Stor-Oslo
 
Dette er Norges dyreste bolig for salg nå
 
– Jeg har landet flere flotte eiendommer på Nesøya i år, og jobber konkret med flere kunder i en svært høy prisklasse som jeg prøver å selge for og finne boliger til. I tillegg merker jeg pågang fra utlandet hvor det er stor interesse blant investorer på grunn av den gunstige kronekursen, legger han til.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 

48 millioner kroner

 
For tiden ligger det seks boligannonser på Finn.no med boliger fra 20 millioner kroner og oppover. Den dyreste ligger i Bruksveien på Snarøya og har en prislapp på 48 millioner kroner. Tar vi med alle boliger over 15 millioner kroner er vi oppe i 20 boliger.
 
At interessen for boliger i dette prissjiktet er stort viser salget av en villa på Jar tidligere i juni. Villaen til 24 millioner kroner lå ute for salg en uke før den ble revet bort fra markedet.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 
– Vi har jo sett en markant forskjell på kjøpestyrken til folk i det prissegmentet, og har solgt flere dyre boliger nå enn tidligere. Det går ganske mye raskere enn det vi tror, og det viser at det er flere som har økonomiske muskler, sier daglig leder og partner Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve og partnere.
 
– Markedet har jevnt og trutt tatt seg opp de siste par årene, og i år har det vært veldig bra med mange og raske omsetninger, supplerer Erik Steen.
 
– Det har vel egentlig aldri vært  bedre tider eller lettere å selge kostbare eiendommer enn nå, men det kan likevel ta tid på boliger i den prisklassen, sier advokat Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen eiendomsmegling.
 
Maria Høili selger herregården i Lier 
 
Vil du lese om flere av de lekre boligene Botrend skriver om – klikk her. 
 

Annonse

Lave renter og stor etterspørsel

 
Meglerne peker på lave renter og god økonomi hos folk som viktige årsaker til at også luksusmarkedet går bra. I tillegg trekkes også boligknappheten frem.
 
– Det bygges altfor lite og etterspørselen er stor. Det er flere kjøpere enn selgere, og det er noe vi også merker i det øverste prissegmentet. Vi har solgt veldig mye dyre boliger i år og har flere nyheter på gang som vil bli lagt ut på sensommeren og i høst. Samtidig selger vi også en del utenfor markedet, forteller Dyve.
 
– Det er en generell positivisme økonomisk. På tross av dystre spådommer så går det bra i dette landet. Eiendom er også et utrolig trygt objekt å investere i, avslutter Steen.
 
Her er Norges dyreste hytte
 

Topp ti i Asker og Bærum

 
Dette er for tiden de ti dyreste eiendommene på boligmarkedet i Asker og Bærum. Oversikten viser at fire av de fem dyreste boligene befinner seg på Snarøya.
 
 1.  48.000.000 kroner – Bruksveien 59 på Snarøya.
 2.  40.000.000 kroner – Villa Gilje/Lagåsen i Bombakken på Lysaker.
 3.  36.000.000 kroner – Borgenhaug 19 på Snarøya
 4.  30.000.000 kroner – 35.000.000 kroner – Fire luksusleiligheter i Svaneveien 18 på Snarøya.
 5.  24.000.000 kroner – Haldenveien 73 på Snarøya.
 6.  20.000.000 kroner – Jarveien 19 på Jar.
 7.  19.800.000 kroner – Lomviveien 38 på Fornebu.
 8.  19.500.000 kroner – Bjerkåsen 30 på Blommenholm.
 9.  18.000.000 kroner – Vollsveien 54 på Jar.
10. 17.900.000 kroner – Øverbergveien 1 på Nesøya.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post. 
 
Denne saken ble første gang publisert i Budstikka.