Strammet opp 80-tallsboligen

Publisert
10. januar 2017

Interiørarkitekten ga boligen nytt uttrykk.

Familien på fire trivdes så godt i nabolaget på Nøtterøy, men følte behov for å gjøre 80-tallshuset tøffere i stilen.
 
Å flytte fra huset var ikke et alternativ.  Dermed kom interiørarkitektkontoret Nyfelt og Strand inn med nye løsninger.
 
 

Annonse

Typisk 80-tallsbolig

 
– De følte nok at det ikke var drømmehuset, et 80-tallshus med alt som hører til: Smårutete vinduer og mindre rom, forklarer interiørarkitekt Anne-Linn Nyfelt i Nyfelt og Strand.
 
Planla huset rundt møblene
 

 
For å gjøre uttrykket strammere, bestemte hun seg for å ta bort listverket rundt vinduene, fjerne rutene og gjøre uttrykket tøffere. Noen nye farger ble også introdusert.
 
Alle overflater ble totalrenovert og eierne bestemte seg for å bygge ut i 2. etasje for å få et ekstra soverom. I gangen ved trappen er en vegg slått ut, og det er skapt mange mindre soner.
 

Opprettet soner

– Familien følte at de hadde massevis av plass. Det pleier som regel å være motsatt, man føler at man har forliten plass, mens her var det motsatt. Derfor lagde vi soner, for eksempel med dagsengen som utgjør en sone i stuen og teppe som binder det hele sammen, forklarer Nyfelt.
 
Over den spesialbygde dagsengen i stuen står TV ’n plassert i en hylle. Den kan trekkes ut på en stang, slik at man kan se på TV både i dagsengen og i sofaen om man er flere.
 
Slik gjør du hjemmet personlig
 

Spesialbygd hjemmekontor

På motsatt side av rommet er det satt opp et helt nytt hjemmekontor. Men dette har også flere funksjoner.
 
– Det er også et sted der barna kan sitte å gjøre lekser. Og selv om man er på kontoret, er man ikke langt unna resten av familien, forklarer interiørarkitekten.
 
Hjemmekontoret har mange skap for oppbevaring der både skriver og kabler er lagret.
 
Sjekk disse hjemmekontorene
 

Møblene fulgte oppussingen

Familien har mange designmøbler og mye kunst, blant annet av Ole Kristian Reinsbu, fra før. Dette er noe av grunnen til at vegger er beholdt hvite. Likevel ønsket familien å introdusere litt mer farge i boligen.
 
– Fargevalgene er gjort med den tanke at de ikke skal gjøre så mye ut av seg. Når rammene som vegger og gulv i ordentlig kvalitet er på plass, kan man nesten sette inn hva som helst av møbler, sier Nyfelt.
 
Familien ville gjerne bruke mange av møblene sine også etter oppussingen. Det er gjort på kjøkkenet, der den gamle Kvik-innredningen er beholdt, mens gulvet er nytt.
 
Gulvene i boligen er i eik, og kontorløsningen av hvitpigmentert eik.
 
– Fargene får meg i godt humør
 

Slurver med belysning

Belysning  har vært en sentral del av oppussingen i boligen på Nøtterøy.
 
Interiørarkitekten råder oppussingsklare nordmenn til å legge bort tanken om at belysning er en kilde til innsparing.
 
– Her gjøres det mange feil, og flere ender opp med å bruke det elektrikeren har i bilen. Eller så tenker de at det er et punkt der de kan spare penger.
 
Nyfelt råder alle til å tenke motsatt – sett heller av litt ekstra på budsjettet til riktig belysning.
 
– For det først må man tenke hvordan lyskilden gir et varmt lys, man må også tenke LED, der ligger framtiden. Og ikke minst, belysningen skal ha en funksjon og følge møbleringen.
 
Les mer på Botrends forside
 
Kontakt oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no