Annonsørinnhold

En av Nord Europas beste lydforretninger

Publisert
15. juni 2021

I analoge dager hadde audiofile sine lokale hifi-forretninger. De fleste av disse forsvant med den digitale frammarsjen og stormarkedene for elektronikk. Heldigvis er det en håndfull aktører som har bitt seg fast i en sunn kombinasjon av analog og digital lydformidling.

Mala Audio Analogsenters  forretning og distribusjonssenter ligger sentralt i Asker sentrum. Et mekka på 700 kvadratmeter for lydformidling av alle formater, og ifølge Sveinung Djukastein Mala og Jan Olav Braaten er utvalget og fasilitetene i øvre sjikt i Europa.

Mala Audio og Analog Senteret driver både utsalg og distribusjon for hele det norske markedet fra sine lokaler. De har også nettbutikk med utkjøring på døren og gode fraktalternativer til hele landet. Jan Olav og Sveinung har lang erfaring fra nasjonal og internasjonal handel, og gjør nå denne store investeringen sammen for å bygge en ny ledende nasjonal aktør innen Hi-Fi og lydprodukter.

 

“Vi fikk pris for «Årets Produkt» i Stereopluss og har nå distributører i ­andre land og en større modell er underveis.”

Bredt spekter

I det nye forretningslokalet i Asker er det et bredt spekter av produkter i de fleste prisklasser, men klart rettet mot de som stiller store krav til kvalitet. Lokalet er nyoppusset med fem dedikerte lytterom som alle er innredet med flere lydanlegg på forskjellig nivå og kategorier. Sveinung og Jan Olav sier de legger stor vekt på å finne utstyret som passer hver enkelt kunde best ut fra deres ønsker og preferanser.

– Vi har alt fra de største referanseoppsettene man finner i Norge og internasjonalt, til installasjonslyd, hjemmekino, hodetelefoner og ordinære lydanlegg, forteller Jan Olav.

 

Varierende behov: Mala har løsninger for alle behov, også for innbygging som skjuler utstyret.

 

Kunnskap for å få frem den beste lyden

Å sette sammen et godt lydanlegg som yter sitt beste krever erfaring og inngående kunnskap om de spesifikke produktene som benyttes.

– Selv med gode komponenter i et lydanlegg kan man fort ende opp med et relativt kjedelig lydmessig resultat om man ikke har valgt komponenter og utstyr som passer sammen, sier Sveinung. Vi har bygd opp et team med medarbeidere med lang bransjeerfaring.

Kunnskapsbank

Midt i lokalene regjerer et adskilt rom med diverse måleutstyr. Det er The Analog Lab. Her settes platespillere og pick-uper opp med pinlig nøyaktighet.

– Her er millimetere enorme. Toleransene mellom bra og ypperlig lyd er ørsmå, og det er et arbeid vi kan. Til og med velrennomerte produsenter har tatt våre målinger til etterretning i sin produksjon. Det tar vi som et bevis på at labben fungerer. Vi bistår gjerne kundene med å sette opp platespilleren hjemme, sier Jan Olav videre.

 

Geografisk mangfold: Mala har hentet inn agenturer fra alle verdenshjørner, det betyr at et lydoppsett kan være en global opplevelse i seg selv.

 

Suksess med egen høyttaler

I de ulike lytterommene kan du like gjerne finne en platespiller fra Tsjekkia som en pick-up fra Japan, eller amerikansk elektronikk som sørger for å drive høyttalere. Brått dukker et par høyttalere opp, som er preget med en Ø Audio-logo i fronten. Sveinung forklarer.

– Som audiofil har jeg utviklet våre egne høyttalere. De er sammensatt av kvalitetskomponenter etter nøye testing og overveielse. Tanken var å skape best mulig lyd på et nivå mange vil ha råd til, og modellen har slått godt an.

Mange ønsker innebygget lyd

Et annet område som vokser frem er innebygd lyd i hjemmene. Det kan være fra en diskret hjemmekino i en dagligstue, for eksempel kan høyttalere bygges inn i stedet for en synlig lydplanke – med mye bedre lyd, til en dedikert hjemmekino med lyd som gir den store kinoopplevelsen.

Oppsummert er Mala Audio og Analog Senteret stedet for deg som ønsker en stor lydopplevelse. Her kan du føle deg trygg på å få den riktige hjelpen fra entusiastiske medarbeidere som brenner for god lyd.