Uhnger og Jenkins samarbeider igjen

Publisert
7. april 2017
Tekst av
Olivia Knudsen

Til Milano-messen med funksjonell lampe.

Denne uken er designerne Thomas Jenkins og Sverre Uhnger i Milano for å vise sitt nye samarbeidsprosjekt på den norske utstillingen «Everything is Connected«.I år har de satset på lampen «Tangent» – en svært fleksibel lampe med en LED-stripe som er festet til en pidestall og som kan lyse både opp og ned.

Hele lampen er laget i aluminium og to eksemplarer blir tatt med til utstillingen som åpner tirsdag 4. april; en  i pulverlakkert svart og den andre i eloksert aluminium.

– Vi har valgt å vise to av den samme lampen slik at vi kan ha de i forskjellige positurer og vise ulike funksjoner, forklarer Uhnger.

«Tangent» passer ifølge han like godt ved siden av sofaen som til kontoret og kan brukes til både leselys og arbeidslys.

–  Jeg føler at vi tok et dypdykk i hva man har behov for, og mye av tiden gikk til å vurdere de ulike tekniske løsningene som fantes for å finne  en lampe som kunne justeres og tilpasses til flere behov.
LysdesignerMarianne Bjerkes beste tips

Vil vise bredde
De to designerne kjenner hverandre fra designerkollektivet «Klubben» som Uhnger var med på å starte sammen med Sara Polmar og Victoria Günzler i 2011 for å fremme norske designere.Jenkins og Uhnger sitt første prosjekt sammen var modulbordet «As Long As You Like» med elementer i heltre, ask og stein. I fjor var de med på Wallpapers håndprosjekt med små kaffe- og te-beholdere i glass. Sistnevnte lanseres også neste uke.

– Vi prøver å være selektive på hva vi gjør sammen og det var litt derfor vi ønsket å jobbe med lys slik at vi kunne vise bredde, sier Uhnger og forteller at han håper at det vil kunne åpne nye dører.

Ønsket var å lage en kombinasjon av en estetisk fin lampe og en praktisk arbeidslampe inspirert av italienske lamper fra 50-tallet.

– Funksjonen til «Tagent» er driveren av formen og det er derfor den er så minimal, sier Uhnger.
Les om Bærums-designeren som er inspirert av fyrstikkesker.

Mer samarbeid fremover

Både Jenkins og Uhnger har hvert sitt studio i Oslo og har flere prosjekter på egenhånd. De møtes likevel en gang i uken, og i hektiske perioder blir det fort flere ettermiddager og helger.

Uhnger forteller at han er spent på tilbakemeldinger fra både kollegaer, presse og publikum i Milano.

Les også: Uhnger går fra møbler til øl- og akevittglass

– Forhåpentligvis kommer vi i kontakt med noen produsenter som er interessert i lampen, sier han.

Mer samarbeid fra duoen blir det også fremover. Uhnger røper at de jobber med to til tre spennende prosjekter for øyeblikket, og uten å gå i detaljer hintes det som et «møbelprosjekt» og noen «mindre gjenstander» som kommer til neste år.

– Samarbeidet vårt fungerer veldig bra og vi har i hvert fall en god del ting på blokken, sier han.

Annonse

Navn: Sverre Uhnger
Alder: 34
Bor: Født på Gjettum i Bærum. Bor nå på Tøyen i Oslo.
Utdanning: Designer fra Kunst- og Designhøyskolen i Bergen og Aalto universitetet i Helsinki.Navn: Thomas Jenkins
Alder: 37
Bor: Oslo
Utdanning: Engineering Product Design fra London Southbank University

Les flere saker på Botrends forside.

Følg oss på Facebook og Instagram, og tips oss gjerne her.