Timing av boligsalg betyr alt

Publisert
11. januar 2016

Her får du vite hvorfor du må planlegge salget godt.

I forrige uke kom statistikken over boligprisenes utvikling gjennom fjoråret. Statistikken tegner et bilde på utviklingen både på kort og lang sikt, og følges nøye av både kjøpere og selgere i boligmarkedet.
 
– Et dypdykk i statistikken viser at tallene i stor grad bekrefter et godt marked over hele landet, sier daglig leder i Eie Eiendomsmegling, Petter Mamen-Lund til Botrend.
 
Statistikken som Eiendomsverdi lager for Eiendom Norge, viste en nedgang i boligprisene i desember i fjor. Det gjaldt over hele landet.
 
Og selv om det var en nedgang på 0,6 prosent på landsbasis, ned 0,2 i Oslo, så økte boligprisene gjennom året sett under ett.
 
Årsavslutningen viste en prisvekst i norske boligpriser på 7,2 prosent fra 2014 til 2015.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Skyldes sesongjustering

 
– Hos Eie solgte vi eiendommer helt opp til lille julaften. De gikk til gode priser, og noen ble solgt før de var lagt ut til interessenter. Tallene og nedgangen i desember er normale og minner om tidligere år, sier Petter Mamen-Lund.
 
Nå kommer de attraktive boligene
 
Flere eksperter og analytikere påpeker at nedgangen i boligprisene i desember, skyldes sesongjusteringer.

Er du usikker på hva begrepet «sesongjustering» betyr, gir Petter Mamen-Lund en grei forklaring:
 
– Det selges flere planlagte salg i vårmånedene enn i høstmånedene. Det er normalt at det er en liten forskjell på et ellers likt marked, basert på den standarden boligene i de forskjellige sesongene har, forklarer han.
 
– Et godt planlagt salg gir en bedre pris, og det er flest planlagte salg om våren, sier Mamen-Lund.
 
Dette må du vite om du skal selge boligen din
 

Timing betyr alt

 
Et søk etter boliger til salgs i Asker og Bærum akkurat nå, gir 500 treff i 254 annonser. Det inkluderer alle nybygg, som utgjør en stor del av boligmassen lokalt.
 
Timing har mye å si for når det er best å selge:
 
– Det er vi svært bevisste på og det har selvfølgelig mye å si. Men det finnes ingen fasit på dette, i Oslo er det hipp som happ når man selger, der har man eksempelvis på Torshov 25 stykker på visning hver gang. Her i Asker og Bærum er det litt annerledes, og vi må i større grad tenke målgrupper, har Eie-megler Edvard Chapsang uttalt til Botrend.
 
Har du tips til Botrend – send oss en e-post her. 

Annonse

Tilbake etter pause

 
– Januar er en måned hvor det kommer veldig mange attraktive boliger inn i markedet. Samtidig kommer kjøperne tilbake etter å ha tatt en pause i julen og er motivert. Dermed er det en kjøpeklar gruppe som går inn i markedet, uttalte Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge til TDN Finans nylig.
 
Årstid avgjør rett tid for boligsalg
 
– Alle vil bo i Bærum