Tips til København-turen

Publisert
21. juli 2016

Fem gode restauranter du bør besøke.

Mens danskene bruker «morgenmad» om frokost, og «frokost» om lunch, er det «aften» som gjelder til middag.
 
Det føles nesten sårt å fremheve noen fremfor andre – for det er så mange alternativer. Foruten å lese denne guiden, er lokale blogger et godt tips når du planlegger din neste matreise til København.
 
Likevel. Her er noen nye favoritter:

Annonse

Höst

Höst drives av Cofoco – Copenhagen Food Consulting – som siden starten i 2000 har vokst seg til å drive mange restauranter, pop-up steder og gastronomiske eventer med over 700 ansatte. De driver blant annet den populære og meget rimelige pizzeriaen Italy, samt Brasserie Du Nord på toppen av shoppingmekkaet Magasin.
 
Det er imidlertid Höst du bør reservere bord på (en nødvendighet da restauranten ofte er full, selv i ukedagene). De tilbyr to ulike tre-rettere med valgfri tilhørende vinpakke som settes sammen av et kompetent personale. Rettene kan også bestilles enkeltvis som à la carte, men her bør man gå for en totalopplevelse med hel meny. Tro imidlertid ikke at du kun får tre retter. Vi telte fire mellomretter i tillegg i løpet av vårt flere timelange etegilde.
 
Maten er moderne, nordisk med flere smakskombinasjoner i hver rett. Det er ujålete, rustikk mat med små innslag av molekylær matlaging. Det er ikke bare maten som trekker gjestene til Höst. De har vunnet tre internasjonale designpriser for sin innredning. Det er ingen utmyskninger på veggene, men det er de rå tremøbler, og restaurantens servise som spiller hovedrollen.
 
All mat serveres på Menus «New Norm Dinnerware colletion» designet av Norm Architects som også selges på Illums eller på nett.
 
Adresse: Nørre Farimagsgade 41, 1364 København K.

Gefährlich

Et perfekt sted for en liten lommebok eller et uhøytidelig måltid – uten at det går på bekostning av maten, er Gefährlich på Nørrebro.
 
På kveldstid er det restauranten med sitt rustikke interiør som står i sentrum, men når mørket senker seg fylles lokalet opp igjen av danselystne. En lang rekke av kjente København DJ-er har vært innom stedet som også byr på gode drinker.
 
Dette er en avslappet restaurant med en liten, men svært variert meny til nesten skammelig lave priser (75 danske kroner for en smårett og 150 danske kroner for en stor.) Det er ikke et sted for de fine middagene, de tar du for eksempel på Höst, men byr på en urban Nørrebro-opplevelser.
 
Adresse: Fælledvej 7, 2200 København K.

Relæ

Relæ serverer middag i toppklasse og kan skilte med en stjerne i Michelin-guiden. I 2013 ble de rangert som nummer 56 på listen over World’s Best Restaurant, i tillegg til å være omtalt i en rekke magasiner og tidsskrifter verden over. 
 
Menyen er overraskende og endres i takt med hvilke råvarer de har tilgjengelig. Man vet ikke hva man får servert før man setter seg ned ved bordet. Men 90 til 100 prosent av råvarene er økologisk sertifiserte, og i all hovedsak vegetarisk. Prisen du betaler for å spise på Michelin-restauranten er overraskende liten. 4 retter får du for 450 danske kroner med tilhørende vinpakke på 395. Går du for 7 retter må du ut med 725 danske kroner for maten og 685 kroner for tilhørende glass med vin.
 
Relæ ligger i populære Jægersborggade på Nørrebro, og serverer også lunch fredager og lørdager. Det kan lønne seg å bestille bord, men er du sent ute er søsterrestauranten Manfreds tvers over gaten også et godt alternativ.
 
Adresse: Jægersborggade 41, 2200 København.  
 
Her er 6 danske Michelin-restauranter til en billig penge. (Ekstern dansk lenke)
 
(Saken fortsetter under bildene og annonsen.)

Annonse

Tre spisesteder og en jazzklubb

Er du ute etter design og arkitektur-opplevelser kombinert med et måltid, er restauranthuset The Standard et godt tips.
 
Huset har tre restauranter, samt en jazzklubb med konserter fra tirsdager til søndager. Lokalene ligger i en Art Deco-bygning fra 1937 ved havnen – på andre siden av elven for den verdenskjente restauranten Noma som nå er midlertidig stengt.
 
Almanak rommer 100 gjester og serverer hovedsakelig typisk danske smørrebrød til lunsj, og tradisjonell og sesongbasert mat om kvelden. Interiøret er designet av Christian Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft.
 
Studio har et åpent kjøkken med utsikt over havnen, 48 sitteplasser og er mer eksklusiv enn Almak. Menyen er mer eksklusiv hvor du kan velge mellom 3- og 7-retter til lunsj, og 5- eller 7-retter til middag. Interiøret er også her designet av Christian Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft.
 
Verandah har fått en ansiktsløftning av det dansk-italienske designteamet GamFratesi og er kun åpent til middag. Det skal være Københavns første moderne indiske restaurant. De tre ulike tasting-menyene anbefales for å få et bredt inntrykk av det pan-indiske kjøkkenet.
 
Adresse: Havnegade 44, 1058 København K
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.