Derfor tjente Gjelsten godt på boligfesten

Publisert
5. januar 2017

Profier økte salget med 400 prosent i 2016.

Boligutviklingsselskapet Profier solgte 1.210 leiligheter i 2016, med omsetningsverdi på mer enn 6,1 milliarder.
 
Det er en omsetningsøkning på 400 prosent sammenlignet med året før, og gjør selskapet til Norges største privateide boligutvikler i fjor.
 
Bare  Obos   var større enn Profier i fjor, og selskapet solgte  50 prosent mer enn  Selvaag.
 
– Selvaag meldte om rekordsalg av 1.000 leiligheter og omsetning på drøyt 4 milliarder i går, så da er vi vel størst av de privateide boligutviklerne i fjor, sier  Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.
 
Det er Bjørn Rune Gjelsten som eier Profier gjennom sitt selskap Gjelsten Holding.
 
Her får du flere eiendomsnyheter
 
 
 

Annonse

Ingen usolgte leiligheter

 
– Det er voldsomme tall, og veldig morsomt å oppsummere at vi timet våre boliglanseringer med stor presisjon for å utnytte et eksepsjonelt godt marked, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier i en kommentar.
 
– 95 prosent av alle leiligheter vi har under produksjon eller vil igangsette i 1. kvartal 2017 er nå solgt. Vi har ingen usolgte leiligheter som er ferdigstilt noe sted i landet – det er deilig å være ajour og klar for nye muligheter, sier Rikter-Svendsen.
 
De største Profier-prosjektene i fjor var 322 leiligheter på Skøyen til en verdi av 1,9 milliarder kroner, skriver Finansavisen.
 
Nest størst var leilighetsprosjektet på Lilleaker, som Botrend skrev om i fjor.  Dette har en verdi på 1,3 milliarder kroner.
 
Aker og Profier har også samarbeidet om et boligprosjekt på Fornebu.
 
Nesten 30 prosent prisvekst på Obos-boliger
 

I følge Rikter-Svendsen her Profiers strategi å selge ut prosjekter med en gang.
 
– Vi benytter markedsmuligheten når den faktisk er der. Det er viktig for oss. Med et omsetningsvolum på over 6 milliarder må man ha flere tanker i hodet på en gang, ikke bare en vurdering av videre prisutvikling de neste månedene. En del av vurderingskriteriene er blant annet hva som skjer med volumet og likviditeten i markedet, tilgang og pris på de beste entreprenørressursene og finansieringsviljen hos bankene og hva som er risikoen på opp- og nedsiden fra dagens fortjenestemargin og markedsnivå, forklarer han.
 
I følge Finansavisen skjedde Profiers rekordsalg samtidig med at selskapet skrudde opp prisene på leilighetene med 25 prosent.
 

Nyboligbonanza

 
Salget og igangsettingen av nyboliger i Norge  satte rekorder i 2016.
 
Flere nyboligprosjekter gjør at meglerkontoret Solli & Partnere i Asker kan si seg godt fornøyd med 2016.
 
I fjor hadde Privatmegleren-kontoret en omsetning på ca. 19 millioner kroner. I år regner daglig leder Carl Fredrik Solli med at de lander på mellom 25-30 millioner. Og en markedsandel på 22 prosent.
 
Rekordtall for boligbyggere
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss, og følg oss på Facebook og Instagra @botrend.no