Tomannsbolig gikk 2 mill. over prisantydning

Publisert
19. desember 2016

Ny prisrekord på Blommenholm.

En tomannsbolig i funkisstil i Bærum har satt tidenes rekord for postnummeret 1365 Blommenholm.
 
Til visning kom 45 interessenter. Totalt syv budgivere endte i en budkrig hvor salgssummen endte på 10,9 millioner kroner – nesten 2 mill. over prisantydningen på 8,95.
 
Kvadratmeterprisen for funkisboligen i Halvorsens vei landet til slutt på over 71.000 kroner. Noe som er langt høyere enn snittet for Blommenholm som ligger på 47.000 kroner kvadratmeteren.
 

Annonse

– Denne gangen syns jeg ikke det var et for lavt utgangspunkt. Basert på snittet så skulle boligen ha ligget på 7,2 mill. Det var flere av interessentene som reagerte på høy prising før budrunden startet, sier eiendomsmegler hos Krogsveen i Asker, Mats Lund.
 
– Den store etterspørselen var vanskelig for meg å forutse. Dette er jo en kvadratmeterpris som er høyere enn noe annet som er oppnådd i området. Det er et resultat av godt forarbeid ved at vi fikk lov til å gjøre de tingene som skulle til.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her
 

Pusset opp for 200.000 før salget

Funkisboligen er tegnet av arkitekt Jan Lie og ble oppført i 2004. Den er en del av en tomannsbolig og har et totalt primærrom på 153 kvm. Både tomt, garasje og bod deles med den andre enheten i Halvorsens vei på Blommenholm.
 
Boligen har vært leid ut i mange år i forbindelse med at selger har jobbet i utlandet. Om lag 200.000 kroner ble lagt på bordet for å pusse opp overflatene før salget.
 
– Jeg fikk fritt spillerom med boligen, og de var villige til å gjøre tingene jeg ønsker, sier Mats Lund.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 

Alle gulv ble skiftet og en interiørarkitekt fra Intro Interiørdesign veiledet prosessen slik at alle overflater ble malt i tidsriktige farger.
 
– Det var ikke kjempeslitt, men fullstyling av boligen med tidsriktige detaljer er små ting som kjøpere setter pris på. Det er ikke alltid det lønner seg, men i dette tilfellet mente jeg det var riktig.
 
– Det er spennende arkitektur som det selges lite av i Bærum. Så om man presenterer objektet på riktig måte treffer man kjøpergruppen bedre, sier Krogsveen-megleren.
 
Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet
 

Lav tilbudsside

Prisene har steget i Bærum kommune i hele år. De siste 12 månedene med hele 16,1 prosent, viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Også i november – som normalt sett har fallende boligpriser – steg prisene i kommunen med 0,8 prosent.
 
– Når det er unormalt få boliger og lavt utbud, så gir det et ekstra press på de objektene som ligger ute. Kjøpekraften er der fremdeles, og dette er noe av årsaken til prisoppgangen i vårt distrikt, sa daglig leder ved Aktiv Eiendomsmegling på Bekkestua, Johan Orlin, til Botrend da boligprisstatistikken for november ble lagt frem nylig.
 
Les også: Dette meglerkontoret har nær doblet omsetningen i år
 
Det hadde også innvirkning på salget av tomannsboligen på Blommenholm, ifølge eiendomsmegleren.
 
– Med så lav tilbudsside, får de gode objektene stort sett veldig god respons når salgsprosessen blir gjort riktig. At det heller ikke er veldig mye som er gått på Blommenholm de siste månedene, påvirker det også etterspørselen, sier Mats Lund.
 
– Man kan ikke forvente å få 2 mill. over prisantydning når utgangspunktet er fornuftig, men det er vel liten tvil om at vi sitter igjen med en svært god pris her.
 

Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no
 
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.