Tone Kroken selger drømmehuset

Publisert
14. juni 2016

Se interiørstylistens lekre løsninger.

En gammel tømmerkoie over fem nivåer med tre soverom og badekar på hemsen er nå til salgs på Brønnøya i Asker.
 
Det er kjendis- og interiørstylist Tone Kroken som nå selger den påkostede fritidseiendommen. Og for 10 millioner kroner får du blant annet kjøkken fra Bulthaup, Gaggenau og peis fra et fransk slott.
 
– Stuen ble tilpasset peisen og vi måtte endre størrelsen på det ene vinduet for å få nok plass, forteller interiørstylist Tone Kroken til Botrend.
 

Annonse

Etter å ha bodd på Brønnøya i over 12 år, selger hun og eksmannen nå drømmehuset på den bilfrie øya i Oslofjorden.
 
– Det er med tungt hjerte at vi må selge, men jeg vet at jeg skal tilbake. Det er et fantastisk sted å være, men jeg tror jeg nok kommer til å savne vennene mine mest, sier Kroken.
 
Kommersiell innhold: Se boliger som er til salgs her.
 

Har bodd fast på hytta

Den gamle tømmerkoien ble bygget i 1932 og var opprinnelig 18 kvadratmeter stor da Kroken og eksmannen kjøpte stedet i 2004.
 
De engasjerte den nå avdøde Asker-arkitekten Lars Østigaard til å utvide boligen slik at den rommet en familie på fire.
 
Både arkitekturen og innredningen har blitt fremhevet i en rekke magasiner da Kroken er en av Norges mest populære interiørstylister.
 
Les mer om interiør og design på Botrend her.

Eiendommen er regulert til fritidseiendom, og selv om familien har hatt en leilighet i byen, har de bodd fast på Brønnøya i alle år.
 
Det er i dag 261 registrerte fritidseiendommer og 16 helårsboliger på øya. Det har vært stridigheter mellom beboerne, Asker kommune og Fylkesmannens miljøvernavdelingen når det gjelder økning av antall helårsbosatte i lang tid. I dag, tirsdag 14. juni, skal kommunestyret i Asker behandle reguleringsplanen for Brønnøya.
 
– De fleste som bor på Brønnøya bor fast i fritidseiendommer og det har fungert helt fint, sier Kroken.
 
Nå er denne arkitektperlen til salgs på Lagåsen.
 

Bygget i terrenget

Med eiendommen tilhører også båtplass ettersom øya er bilfri og tilknyttet fastlandet via båt eller kabelferge. Det har også vært oppført noen uthus som eierne nå har revet i anledning salget.
 
– Det er en utsikt jeg aldri blir lei, når jeg bor i Gamlebyen må jeg nesten ta tabletter for å sove, her ute er det stille og rolig, sier Kroken.
 
Se hvordan Jeanette tok tilbake deler av hagen med sitt nye drivhus.
 
Det hører også med en stor terrasse på den over 3.000 kvadratmeter store tomten. Selgerne har lagt ned mye arbeid i å åpne opp den tidligere så gjengrodde tomten.
 
– Venninnen min fikk sjokk da hun så tomten første gang. Det var gjengrodd og bestod kun av en liten hytte og et anneks. Men vi ga frie tøyler til arkitekten som var veldig flink til å bygge i terrenget. Jeg kommer nok til å lete lenge før jeg finner noe tilsvarende. Beliggenhet betyr mye – interiøret og innredningen er det jo lett å gjøre noe med, sier interiørstylisten.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.