Tror folk holder igjen på møbelkjøpene

Publisert
18. juli 2016

Likevel solgte de for for 30 millioner.

Møbelringen nådde omsetningsmålet for det første hele året på Billingstadsletta – så vidt.
 
Siden de åpnet 27. desember 2014, er det ikke noen tidligere år å sammenligne med. Ved åpningen proklamerte imidlertid eierne at de satset på en omsetning på mellom 30 og 35 millioner kroner, og dermed endte de i nedre del av dette målet.
 
Møbler og interiør selger best
 
– Det endte omtrent med det vi hadde budsjettert med, sier styreleder Terje Mork i Møbelringen Slependen.
 
Han påpeker at de ligger litt alene som møbelbutikk, med Bohus på Rud og Skeidar på Holmen som de mest direkte konkurrentene.
 
– Så har dere Ikea i tillegg?
 
– Vi har ikke nødvendigvis samme kundegruppe som Ikea, men de trekker enormt med folk. Ikea er i en litt annen kategori enn oss. De var noe av grunnen til at vi etablerte oss i det området, sier han.
 
Her satser de stort på møbler og interiør i Milano
 

Kan virke stille

Det er rolig i lokalene på Slependen denne mandags formiddagen midt i fellesferien. Et par damer går ute og ser på utemøbler.
 
Møbelselgerne Anneli Erma-Møller (59) og Gustave Kamanzi (23) mener det kan virke stille, men legger til at det stort sett er folk innom butikken.
 
– Det kan virke stille, men ofte kommer kunder som skal flytte fra leilighet til hus og som handler mange møbler på en gang. Da kan de handle for store beløp. Stort sett er det folk innom hele tiden, og mange kommer også tilbake igjen, sier Anneli Erma-Møller.
 
– Ja, og så kommer ofte folk innom flere ganger før de faktisk bestemmer seg for å handle, legger Gustave Kamanzi til.

 

 

Mer spesialtilpasset

Mork tror Møbelringen har en riktig profil for Asker og Bærum.
 
– Vi har kvalitetsmøbler som er litt dyrere enn på Ikea, og muligheter for spesialtilpassinger. Leverandørene med kundespesifikke varer går aller best i denne butikken, sier han.
 
Mork sier at de har litt mer møbler som kan leveres på egne mål og farger i butikken på Billingstadsletta enn i andre Møbelringen-butikker.
 
– Utviklingen er positiv i år også, selv om dette nok blir et tøffere år for møbelbransjen. Vi håper på en økning på fire til fem prosent, sier han.

Annonse

Usikkerhet i arbeidsmarkedet

Mork tror at usikkerheten i arbeidsmarkedet og økonomien gjør at folk holder litt igjen på møbelkjøpene i år, selv om salget på Billingstadsletta går bedre enn for kjeden totalt sett.
 
– Det kan imidlertid skyldes en naturlig vekst også i vårt andre år i lokalene, sier han.
 
En spesialrapport fra SSB, bestilt av Asker kommune, viste tidligere i år at det er møbler og varer til huset som har kombinasjonen størst vekst og størst andel av varehandelen i Asker kommune i perioden 2008–2014.
 
Interiørarkitektens hjem er fylt med gamle møbler
 
Isolert har internetthandel kraftigst prosentvis vekst, men utgjør likevel en veldig liten andel av den totale varehandelen.
 
I tall ble det omsatt varer «til huset» for 2,3 milliarder kroner i Asker kommune totalt sett i 2014. Dette er en vekst på 41 prosent i nominelle kroner fra 2008 til 2014.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka, men er noe endret for å tilpasses Botrend.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.