Tvangssalg på Norges dyreste bolig

Publisert
25. januar 2017

Prisantydning: 50 millioner kroner.

Millionærarvingen Lillian Olsson har forsøkt å selge luksusvillaen i Holmenkollen i flere år. I programmet «Lukket visning» på TV3 ble prisen anslått til 79 millioner kroner. Deretter ble den forsøkt solgt av luksusmegler Øyvind Olstad til 75 mil, ifølge Finansavisen.
 
Nå er prisantydningen 50 millioner kroner. Noe som gjør den til den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Salget er nå overtatt av advokat Torolv Sundfør på oppdrag fra Oslo Byfogdembete. Det som en følge av pengekrav mot huseier Olsson.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her
 

Annonse

– Den ble jo ikke solgt til det nivået, sier Torolv Sundfør og viser til de tidligere prisantydningene på henholdsvis 79 og 75 millioner kroner.
 
– Den nye taksten er utarbeidet etter at tvangssalget ble bestemt. Prisen er ikke pumpet opp, selv om det er mye penger, sier Sundfør i Advokatfirmaet SGB Storløkken AS.
 
– Tvangssalg tar jo litt tid, men det har vært en del visninger der oppe. Det er mange som har tatt kontakt, og det beveger seg sakte og forsiktig.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

Flere interessenter

Han kan fortelle om flere interessenter på objektet som har blitt vesentlig oppgradert de senere årene. Villaen på nærmere 700 kvadratmeter ble bygget i 1900, og fikk da navnet Villa Skansen.
 
Olsson kjøpte eiendommen for 15 millioner kroner i 2012, og har siden gjennomført omfattende rehabilitering som nytt elektrisk anlegg, nye rør, utskifting av dører og vinduer, samt overflater.
 
– Interessentene er i stor grad privatpersoner som ønsker å bo der selv. Man får god plass og alt man ønsker seg i en moderne bolig, sier Sundfør.
 
Les også: Dette var de dyreste boligene som ble solgt i Asker og Bærum i 2016
 
I skrivende stund foreligger det bud på eiendommen. Hvor mye vil ikke Sundfør si, men det skal være høyere enn de 26 millionene Finansavisen refererte til nylig.
 
– I og med at dette er tvangssalg så må det gå til den verdien som markedet er villig til å gi, selv om prisantydningen er basert på hva takstmannen mener markedet er villig til å gi.
 
Salget har foreløpig ingen tidsfrist, men advokat Torolv Sundfør presiserer at det ikke er et mål om å dra det ut dersom prisantydningen ikke oppnæs.
 
– Kommer det ikke inn noe høyere bud så skal det jo selges. Men det har jo et stort potensiale, og foreløpig må det jo sies å være mer enn et godt kjøp til det budet som foreligger.
 
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no