Uteleiehytter mer attraktivt enn noensinne

Publisert
23. oktober 2016

Fremdeles muligheter for å leie hytte i juleferien.

I år tar vi med oss storfamilien og drar til fjells. Det er stor etterspørsel i hyttemarkedet – både etter å eie og leie.
 
Hva gjelder kjøp og salg i fjellhyttemarkedet går vi mot tidenes rekord, ifølge Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret. Inneværende år blir «time-high» – både når det gjelder omsetning, pris, bygging og tomtesalg. Mer om dette kan du lese her.
 
Men til forskjell fra kjøpemarkedet, er det de store hyttene vi vil leie. Det sier flere av Norges største utleieformidlere Botrend har snakket med.
 

Annonse

Høstferien er over og dermed er planleggingen for den neste store ferien i gang. Nå, i slutten av oktober, har Sjusjøen Hytteutleie, som administrerer 100 utleieenheter, ti prosent økning fra fjoråret.
 
– Vi har lite ledig mot jul, men det er noen hull, sier Johnny Stafsnes-Gregersen.
 
I nabofylket Oppland kan skidestinasjonene Kvitfjell og Hafjell skilte med hele 30 prosent økning.
 
 

På jakt etter flere utleiesenger

-Utfordringen vår ligger nå i å få tak i flere utleiesenger, sier Kari Hanne Rudrud i HafjellKvitfjell Booking.
 
Få siste nytt fra hyttemarkedet her.
 
De har fortsatt en del ledig før jul da det er mange som ser an snøforholdene i fjellet før de booker inn årets destinasjon. Og da vil de aller helst ha storhyttene slik at alle får plass til å bli med.
 
– Generelt sett kan vi si at familien reiser sammen med flere venner eller storfamilien. De har også klare forventninger til hva de ønsker, og vil gjerne ha en trendy hytte som er pusset opp og modernisert.
 
Det er årets to siste uker som er mest populære. En del er allerede utleid, men det er fremdeles mange muligheter igjen.
 
Les også: Det har aldri blitt bygget like mange hytter i Norge som nå.
 

Og ønsker du å dra til fjells i november eller begynnelsen av desember, er prisene langt lavere. Per dags dato er det mye ledig, men så fort det kommer snø på fjellet, endrer det seg, ifølge daglig leder i Norgesbooking, Karina Nielsen.
 
– Mange ønsker å leie hytte istedenfor å eie da man kan oppleve flere steder av Norge og man slipper de faste kostnadene med å ha hytte. Vi har nå så stor pågang at vi trenger flere hytter for å kunne dekke etterspørselen, sier Nielsen.
 
I dag har de 450 i porteføljen og mener det som påvirker mest for hyttevalget er beliggenheten.
 
Les også: Familien byttet ut villa på Jar med gårdsbruk i Østfold.

 

Annonse

 

Vil ha god kvalitet

De er altså de store utleiehyttene med gåavstand til alpinbakken som er mest ettertraktet i forbindelse med juleferien. Både Inatur og Novasol merker at mange nordmenn de siste årene har lagt feriene til Norske skog og fjell, og at vi tiltrekkes av friluftsliv og hyttelivet. 
 
– Siden 2014 har bookinger totalt steget med nærmere ti prosent, så det er gledelig at interessen er stigende. Hos oss er sommeren høysesong, mens det nå mot jul er fjellområdene i Buskerud, Oppland, Telemark og Hedmark som er mest populære, sier markedskoordinator hos Novasol, Trine Andreassen.
 
De formidler utleie av 1.600 enheter og ser at gjennomsnittlig utleietid er en til to uker.
 
– Enheter med høy standard har mest belegg, så god kvalitet er viktig for gjestene.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Husk at du kan følge oss på Instagram og Facebook under Botrend.no