Valgte ferdighus – endret alt

Publisert
29. januar 2016

Se familiens skreddersydde bolig.

Da Marianne Jamtvedt Valdimarsson skulle begynne planleggingen av drømmehuset for drøyt fire år siden, var det to ting hun skulle ha; – blå, dobbel inngangsdør og kakkelovn i stua.
 
– Vi var ganske klar og enig i at vi skulle ha et tradisjonelt og typisk «sørlandshus», men nettopp disse to elementene skulle jeg ha for enhver pris, smiler hun.  
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Marianne bor sammen med ektemannen Snorre og jentene Sofia, Selma og Sonja i Vollen i Asker.
 
Tidligere har paret bodd både i Oslo og på Rykkinn, men da de skulle bygge hus, var det nærheten til fjorden som trakk dem ut til Vollen.
 
– Vi ble tipset om dette tettstedet, og da vi dro for å titte, følte jeg umiddelbart at jeg var kommet hjem. Selv er jeg opprinnelig fra Stathelle i Langesund, og synes Vollen minner mye om det. Et lite sentrum var veldig viktig for oss, og nærheten til sjøen er fantastisk, sier hun.

 

This poll is closed!
Poll activity:
Start date 28-11-2016 19:21:02
End date 31-12-2016 23:59:59

Poll Results:

Synes du Marianne og familien fortjener å bli Årets Botrend-hjem?

 

Marianne og Snorre valgte å bygge selv fremfor å kjøpe, nettopp for å få den skreddersydde boligen de ønsket.
 
Et ferdighus fra Hellvik hus var utgangspunktet, men med parets ideer og tanker om en ideell familiebolig, ble det meste innenfor husets fire vegger endevendt.
 
– Vi så drømmehuset ganske klart for oss, og derfor endte det med at vi bokstavelig talt endret på alt innvendig. Vi ønsket store oppholdsrom med god takhøyde og endret derfor utgangspunktet deretter. I tillegg hadde vi sett oss ut både kjøkkeninnredning, trapp og listverk. Denne byggeprosessen har vært utrolig gøy og gått radig for seg. På under ett år sto huset ferdig, forteller hun.  
 
Naturen fikk bestemme da huset ble bygget på strandtomten.
Da boligen sto innflytningsklar i august 2011, gjensto det bare for Marianne å innrede drømmen av et hus.
 
I en klassiske og romantiske stil har hun fått det gjennomført og hjemmekoselig.
 
Slik blir huset til Tone og Markus
 
– Jeg har en lidenskap for gamle møbler og gjenstander, og kombinerer gjerne dette med nye elementer, forteller hun.
 
I stuen har hun de populære og minimalistiske bordene fra HAY sammen med en trendy sofa, kombinert med to eldre stoler, arvet av bestemorens søster. Det gir stuen et helt spesielt uttrykk.
 
– Jeg liker det moderne hjem, men kan ikke ha det for stramt. Ved å bryte nytt med gammelt blir det mer personlig. Tanken er ikke at mitt hjem skal se ut som en møbelkatalog, sier hun.
 
Dette hjemmet ser ut som et hotell.
 
Saken fortsetter under bildene. 
Hennes beste tips til andre som skal bygge hus er å finne en fargeskala man liker og som kan brukes i flere rom for å få en helhet.
 
Se hvordan Kathrine Sørland har det hjemme på Nesøya
 
– Vi valgte å male hele huset i én farge, noe vi er veldig fornøyd med. Deretter kan man slå seg løs på interiøret. Jeg anbefaler absolutt å bruke farger, men ved å ha en nøytral base, blir det lettere å kombinere og bytte ut interiøret etter hvert som man trenger en forandring, anbefaler hun.
 
Planla huset rundt møblene.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.