Valgte Vettre og Asker for luftige omgivelser

Publisert
4. november 2016

De hadde akkurat kommet i mål med et ti år langt byggeprosjekt da de oppdaget tomten.

Monica og Ole-Morten Hjemsæter kunne endelig lene seg tilbake og nyte huset de bygget i Asker sentrum i 2005, med alle prosjekter ferdigstilt.
 
Garasjeloftet var blitt innredet, belegningssteinen i inngangspartiet var lagt og pergolaen var kommet i hagen. Likevel var det noe som manglet.
 
– Vi trivdes jo i den eneboligen vi bygget. Er det ikke da rart at man velger å starte på nytt igjen, spør Monica.

Annonse

Falt for arkitekturen

Det var rett og slett ønsket om utsikt og luftige omgivelser som fikk familien til Vettre.
 
– Min mann ble tipset om dette nybyggprosjektet. Vi var over hodet ikke på jakt etter en ny bolig, men sjekket det likevel ut. I tillegg til omgivelsene falt vi for selve arkitekturen, med enkle moderne, linjer og store vindusflater, forteller hun.
 
Saken fortsetter under bildene. 

Det å kunne se hav og sjø er viktig for hele familien, men kanskje spesielt for Monica som er oppvokst ved havet i Vesterålen i Nordland.
 
– Vettre-området har den unike kombinasjonen av luft, sjø og jordbruk, som gjør at du føler at du er langt ute på landet, selv om bussen til Oslo kun tar en liten halvtime, sier hun.
 
 
 
Fordi huset var en prosjektert enebolig til salgs, fikk paret mulighet til å påvirke romløsninger, slik at det passet bedre til families livssituasjon.
 
– Endringer vi gjorde var blant annet å gjøre gjesterommet mindre, slik at vi fikk et større areal til inngangspartiet og hallen. For å finne gode løsninger for vår familie visualiserte jeg meg gjennom behovene vi ville ha rom for rom, forklarer hun.
 
Inspireres av søreuropeisk arkitektur

Mer familievennlig

På de opprinnelige tegningene var også stuen i første etasje åpen ned mot underetasjen. Det valgte paret å gjøre noe med.
 
– Det var veldig kult, men ikke en praktisk løsning for oss med tenåringsbarn. I samråd med entreprenør fikk vi lagt gulvet helt ut mot vindusveggen, og på den måten fikk vi to hele stuer i begge etasjene, forteller Monica.
 
Totalrenoverte 70-tallshuset på to måneder

 
Monica liker alt fra hotellstil til minimalistisk, skandinavisk design, men hjemmet dominerer av sistnevnte.
 
– Alt i alt er jeg mest opptatt av det som passer til hustypen. Huset vi har valgt er et såkalt nyfunkishus, noe som krever en viss stil, mener hun.
 
Å ha en personlig stil synes hun også er viktig. Derfor tenker hun nøyte gjennom hvert enkelt innkjøp og er bevisst på å kjøpe ting som varer.
 
Nå er det designikonet fra Fjordfiesta, Scandia-stolen, som står øverst på ønskelisten.
ç

– Tenk dere om

Etter å ha vært igjennom to byggeprosesser, begynner paret å få solid med erfaring.
 
Skal hun være helt ærlig, vil hun anbefale folk til å tenke seg svært nøye igjennom, før man setter i gang med et byggeprosjekt.
 
– Stikkordet er å gjøre nødvendige bakgrunnssjekker og velge seriøse og erfarne byggaktører med solide underleverandører. Vær også realistisk, ta høyde for uforutsette ting og kostnader, og ikke minst legg til et par måneder ekstra fra ferdigstillelsesdato før du selger huset du bor i, tipser hun.

Annonse

 
Hun legger ikke skjul på at en slik prosess tærer på kreftene til hele familien.
 
Planla huset rundt møblene
 
– Det er ingen hemmelighet at det er tøft å bygge hus. Det er derfor viktig å ha et realistisk bilde på det å bygge noe helt fra grunnen av, kontra det å kjøpe et hus som står ferdig. Tusenvis av valg skal tas, ofte med korte tidsfrister og store kostnader. I tillegg må man regne med at prosessen kan ta flere år. Når dette er sagt, er det også en flott opplevelse å være med på å skape et hjem fra grunnen av. Huset reiser seg sakte, men sikkert, og blir gradvis til et drømmehjem for deg og din familie, smiler hun.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips eller innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no