Annonsørinnhold

Velg riktig seng

Publisert
17. november 2017

Mange bruker en halv million kroner på ny bil, mens de snur på kronene når en seng skal anskaffes. Paradokset er innlysende, høyst sannsynlig har du sengen mye lenger enn bilen. Er det sunt i lengden?

Ved å investere i riktig seng og dermed få bedre søvnkvalitet, lar ikke helseeffekten vente på seg. Bedre søvn gir mer energi og overskudd, du får en bedre start på dagen som i neste rekke forbedrer effektiviteten og generell ork. På sikt kan det forebygge helseplager som rygg- og hoftesmerter.

 

Gode råd for komplisert valg

For mange oppleves ny seng som et risikabelt foretagende. Spørsmål som ”klarer jeg å velge rett madrass”, eller ”blir jeg virkelig mer fornøyd med en ny og dyr seng”, hviler gjerne tungt over utfordringen. Alexander Diller er madressekspert hos Bohus på Rud, her selges det nesten 4.600 liggeplasser ut i Asker og Bærum.

 

Flere besøk bak beslutning

– Det er viktig å poengtere at valg av seng ofte er et privat anliggende for mange, derfor er den avdelingen plassert i en uforstyrret del av varehuset. Der har vi sørget for et utvalg fra de ulike leverandørene som representerer forskjellige hardhet og lengde på madrassene, det gir et godt beslutningsgrunnlag for kunden. Mange kunder dukker opp flere ganger for å prøveligge mer før en beslutning, forteller Diller.

 

Dekode kundene

Bohus-eksperten forteller at sengekunden ofte har mindre referanser å vise til, sammenliknet med for eksempel bilkunden som har observert andre biler i trafikken – og dermed skaffet et utvalg. Derfor det viktig for selgerne å stille grunnleggende spørsmål for å finne forslag til seng.

– Hvis man for eksempel blir tyngre over magen og hoftene vil det gi en skjevhet i ryggraden i sideleie. Det er fordi den økte vekten på et spesifikt parti trekker kroppen lenger ned i sengen akkurat der – og det går ut over ryggen. Da kan en ny seng gjøre mirakler. Slik blir vi ofte trukket inn i folks privatliv, de forteller mye som spiller direkte inn på valget av madrass og seng.

 

Koste på seg regulerbar seng?

Bohus fører Jensen, Wonderland, Tempur og sin egen serie Sign Collection Sleeping.

– Dermed er vi inne på nøkkelen til et godt sengevalg. Mennesket trenger 7-9 timer med søvn hver natt for å våkne med uthvilt rygg og tømt hode. Andre faktorer som teller er ytre påvirkninger, luft, lys i rommet og den generelle romfølelsen. Når temaet svinger inn på trivsel på soverommet har Diller et klart råd. Justerbare senger kan reguleres for å få en god lesestilling på ryggen, for eksempel.

Det kan også være at man har en jobb hvor man står mye på hardt gulv hele dagen, og har behov for å legge beina høyt. Da er også en justerbar seng ypperlig egnet for avslapning. Eller kanskje på grunn av sykdom?

 

Husk vedlikeholdet!

– Det finnes flere paralleller til bilverdenen. En madrass har like stort behov for jevnlig vedlikehold som en bil, på sin egen måte. Det er en sunn tommelfingerregel å snu madrassen cirka fire ganger i året. Det kan være lurt å legge det inn som en rutine ved sengetøyskift i et intervall som passer den enkelte, avslutter Diller.

Bohus, Løxaveien 5 1351 Rud, Tlf.: 67186000