Flere kjøper dyre boliger

Publisert
2. januar 2017

Meglere merker større interesse for dyre eiendommer.

Aldri før er det omsatt flere dyre boliger som i år, og det merkes hos lokale meglere.
Nylig solgte eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og Partnere i Asker en leilighet på Fornebu til 20 millioner kroner.
 
– Vi har merket en stor pågang av kjøpere i dette segmentet, sier Frantzen.
 
Her kan du lese flere eiendomsnyheter
 
Boligen var i utgangspunktet et objekt som falt inn i kategorien off-market. Det betyr at objektet ikke ligger ute til vanlig annonsering på Finn.no, men at meglerne markedsfører boligen til kjøpere i meglerhusets egne registre.
 
Objektet som ble solgt på Fornebu ligger i en høy første etasje, og har et p-areal på 171 kvm. Selger har endret totalt på planløsning, og valgt materialer i toppklasse. Leiligheten ble ribbet helt inn til skjelettet før den ble bygd opp igjen. Boligen ligger helt ved vannkanten.
 
Frantzen anbefalte annonsering med visning etter avtale med megler. Der møtte 5-6 potensielle kjøpere opp.
– Det vi ser er at det kommer nye interessenter til som vi ikke har i bøkene våre. Det er en klar trend at flere har råd til å kjøpe bolig i dette prissegmentet enn vi har sett tidligere. Markedet er veldig sterkt. Med den erfaring i bakhodet, valgte vi en bredere annonsering, sier Frantzen.

Rekordomsetning

I slutten av november var det tinglyst salg av 13 norske boliger over 40 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.  Aldri før har det vært omsatt like mange dyre boliger som i år.
 
Mange av disse boligene ligger i Asker eller Bærum, samt Holmenkollen, Bygdøy og Gimle.
 
En av de aller dyreste eiendomssalgene i Norge i 2016, skjedde på sensommeren på Nesøya da May Len  Stensaker solgte Vesthellinga  for rundt 60 millioner kroner.
 
I sommer var det også  budrunde på en luksusvilla på Jar  med prisantydning på 24 millioner kroner. Boligen lå bare en uke på det åpne markedet, og endte halvannen million over prisantydning. 
 
– Det er svært sjelden av slike boliger blir solgt så raskt. Vi hadde om lag 30.000 klikk på Finn-annonsen, og 20 interessenter satte seg på liste etter første visning, forklarte eiendomsmegler Stian Holmen-Jensen hos Privatmegleren Børke og Partners som sto for dette salget.
 
Her kan du lese flere saker om dyre boliger
 

Tro på økonomien

Mange klikker seg inn på Finn for å se slike eiendommer, noe som skyldes nysgjerrige interessenter, ikke potensielle kjøpere.
 
Det skjedde også da Eie i Asker solgte  «et lite stykke Hamptons»  med en prislapp på 30 millioner i høst. Boligannonsen gikk som en farsott i sosiale medier og passerte til slutt 85.000 visninger.
 
Men den sterke økningen i omsetningen av dyre boliger, er reell.
 
– Kjøpere i dette segmentet har en solid tro på god, privat økonomi og frykter ikke et eventuelt rentehopp, sier Frantzen.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss, og følg Botrend på Facebook og Instagram på  @botrend.no