Vestre først ute med miljømerket Svanen

Publisert
7. februar 2017

Verdens første svanemerkede bybenk er norsk.

 
Møbelprodusenten  Vestre er helt i verdenstoppen når det kommer til  bærekraftig design.
 
Nå har familiebedriften blitt den første i verden som får sette miljømerket Svanen på en bybenk.  Svanemerket er et av verdens strengeste miljømerker.
 
– Vi er veldig stolte av å presentere et utemøbel med Svanemerket. Det viser at vi mener alvor når det kommer til miljø og bærekraft, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.
 
Her kan du lese mer om norsk design.
 
Merket får de for møbler i kolleksjonen April.

Annonse

Lanserer ny kolleksjon

Det er i forbindelse med messen  Stockholm Light and Furniture Fair  at nyheten om Svanemerket kommer.
 
På den største og viktigste møteplassen for skandinavisk møbel- og lysdesign i verden, lanserer Vestre en ny produktkolleksjon – April.
 
Møblene er tegnet av prisvinnende designere, deriblant Espen Voll fra designduoen  Anderssen & Voll.  De designer for noen av de fremste merkevarene i Europa.
 
Bærumsdesigneren Kristine Five Melvær  har også designet for Vestre, en kolleksjon som ble lansert på fjorårets messe.
 
– Klimakrisen er en av vår tids største trusler. Alle har et ansvar for å bidra til å nå klimamålene. Bedrifter som ikke spør seg selv hvilken forskjell de kan utgjøre for mennesker og natur, har gått ut på dato, sier Jan Christian Vestre.
 
Norsk bærekraftig design i Milano
 

Miljøvennlig produksjon

Vestres møbelkolleksjoner pryder flere store byer i Europa, og nylig lanserte de også et prosjekt ved Hudson River i New York.
 
For Jan Christian Vestre er det viktig at produksjonen er så bærekraftig og miljøvennlig som mulig.
 
– Det handler ikke om å selge flest produkter, men å bidra til en bedre verden. Mange mener at dette er et naivt syn. Ja vel, men hva er alternativet, da?
Bedrifter som ikke tar samfunnsansvar og spør seg selv hvordan de kan utgjøre en forskjell for mennesker og miljø, har gått ut på dato, sa han da  Botrend nylig møtte ham  på Vulkan i Oslo, der flere Vestre-benker står plassert.
 
Dette teknohuset har mange solfangere på taket
 

Kortreist produksjon

All produksjon av Vestres møbler foregår i Skandinavia.
 
– Vestre er basert på 100 % fornybar energi, vi bruker kortreiste og miljøvennlige materialer og vi lager produkter som varer i generasjoner. Men det er ikke nok. Vestre har satt oss som mål å bli verdens mest bærekraftige utemøbelprodusent. Det betyr at vi i løpet av de neste årene vil ta nye skritt for å bidra til å realisere FNs 17 bærekraftmål, fortsetter han. 
 
Les mer på Botrends forside
 
Gi oss gjerne tilbakemelding her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no