– Vi merker press på alt av boliger

Publisert
20. februar 2017

I Røyken og Hurum øker presset i boligmarkedet.

Flere områder i Oslo-distriktet opplever stort press på boligmarkedet.
 
Dette er også tilfellet i Røyken-området, der daglig leder og eiendomsmegler Fredrik Mørch Døviken i DNB Eiendom karakteriserer situasjonen slik:
 
– Det er større aktivitet på visningene, flere budgivere på hvert objekt og derav høyere priser.
 
Her får du flere eiendomsnyheter
 

Annonse

Merkes på prisen

Etter at Asker, Røyken og Hurum kommuner i fjor vedtok å slå seg sammen til én, har dette fått ringvirkninger. Også i boligmarkedet.
 
– Vi merket en vesentlig økning både på prisen og interessen rundt boligene: flere innom på visninger og flere kjøpere på hvert objekt. Jeg tror fortsatt dette vil være med å drive prisen opp på boligene i dette området, sier Mørch Døviken. 
 
Derfor blir dette området mer populært
 
Botrend skrev allerede i 2015 om fenomenet at flere budrunder ble vunnet av kjøpere fra Oslo, som innså at de fikk mer bolig for pengene lenger ut fra hovedstaden.
 
Samboerparet Christian Johansen (41) og Astrid Harring (26) flyttet først fra Romsås til Dikemark, før de solgte her og kjøpte enebolig i Røyken i fjor.
 
– Vi trives kjempegodt her, men trenger større plass og får veldig mye mer for pengene i  Røyken,  fortalte samboerne da Budstikka var på besøk.
 
 

Tendensen bekreftes av megler Mørch Døviken.
 
– At flere ønsker å flytte hit er med på å drive prisene opp på boligene her. Man får fortsatt mye mer bolig for pengene her ute, enn man gjør i områdene nærmere Oslo, sier han, som bekrefter at kjøpere og interessenter kommer fra Asker, Bærum, Oslo og til dels Drammen. 
 
Drammen har hatt en enorm prisvekst i boligmarkedet de siste årene.
 

Mer for pengene

Et raskt søk på  Finn.no  viser at mens man på  Høvik   må betale 10 millioner kroner for en enebolig på 143 kvm, får man en enebolig på 159 kvm i Hyggen i Røyken kommune til 2.8 millioner kroner.
 
Det er eneboliger det er mest press på i Røyken og Hurum, som mange andre steder i landet.
 
– Vi merker press på alt av boliger, men det er klart at det er mange som søker «eneboligfølelsen» som gjør at eneboliger er veldig populært. Det er fortsatt mulig å få eneboliger i vårt område med gode tomter og utsikt.
 
Denne tomten blir bolig for førstegangskjøpere
 

 
På Hurum har det så langt i 2017 vært 11 salg med en omløpshastighet på ni dager.
 
Røyken har hatt 35 salg og 17 dagers omløpshastighet.
 
– Det kan likevel karakteriseres som kjapp omsetning, sier Mørch Døviken.
 
Hurum oppnådde en prisvekst på 5,4 prosent, mens Røyken hadde hele 11,6 prosent prisvekst i 2016, ifølge statistikk fra Eiendom Norge.
 
Ekspertene har flere ganger etterlyst raskere boligbygging for å få bukt med galopperende boligpriser.

 

De er enige om at det  bygges for lite i forhold til etterspørselen – både i Asker og Bærum og i Oslo.

 

– Situasjonen er alvorlig, og det er nesten så man kan si at man har fått priser som fortjent. Spesielt Bærum kommune, som nesten har hatt en vegring for å regulere for nok nye boliger. Kommunal sendrektighet har gjort at de i dag sliter med et stort etterslep, har Prognosesenterets Bjørn-Erik Øye uttalt tidligere.
 
Les mer på Botrends forside
 
Gi oss gjerne tilbakemelding her,  og følg oss på Facebook og Instagram @botrend