Vietnamesisk baguette

Publisert
11. juni 2017

Ny helgefavoritt fra Familiematblogg.

Hva med å lage en vietnamesisk baguette i helgen?
 
Du synes kanskje det er litt pussig å servere vietnamesiske smaker i en klassisk fransk baguette?
 
Kombinasjonen stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni, og jeg lover deg at det funker. Godt krydret, langtidsstekt svinekjøtt, servert med en herlig spicy salat toppet med koriandermajones og kanskje litt ekstra siricha saus om du liker det ekstra hot.
 
Baguettene baker du gjerne selv, eller kjøper de ferske om du rett og slett ikke gidder å bake. Jeg tror kanskje uansett at dette kan bli en ny helgefavoritt – det er i i hvert fall blitt vår.
 
Her kan du bli bedre kjent med skribentene bak Familiematblogg

Annonse

Til kjøttet trenger du:
 
ca 1 kg nakkekoteletter
 
4-5 ss med koreansk chilipulver
 
2 ss korianderfrø
 
2 ss fenikkelfrø
 
Havsalt
 
Slik gjør du:
 
Først rister du fenikkel og korianderfrøene i en tørr middels varm panne. Så knuser du det i en morter før du blander det med salt og chilipulver.
 
Gni dette inn i kjøttet og la det gjerne marinere over natten.
 
Legg så kotellettene utover i en langpanne og stek de på 130 grader i ca 3 timer, men gjerne lenger om du har tid, virker de tørre kan du helle litt vann over underveis.  Før servering deler du kjøttet opp i mindre biter og freser det kjapt i stekepannen.
 
Du kan eventuelt grille kjøttet isteden for å langtidssteke, kjøttet blir da mindre mørt, men får den gode grillsmaken.
 
Lag sommerens beste is med bær
 
Til salaten og salatdressingen trenger du:
 
2 gulrøtter
 
1/3 rettich
 
3 vårløk
 
1 agurk
 
1 lime (saften)
 
3 ss riseddik
 
1,5 ts fiskesaus
 
1,5 ts rørsukker
 
0,5 ts salt
 
2 ss sesamolje
 
1 finhakket rød chili
 
Slik gjør du:
 
Kutt opp alle grønnsakene i små tynne staver. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salat rett før servering.
 
Til koriandermajonesen trenger du:
 
1 bunt koriander
 
4 dl solsikkeolje
 
1 egg
 
1 ss dijonsennep
 
saften av en halv sitron
 
salt
 
1 ts karripulver
 
1 ts cayennepepper
 

Slik gjør du:
 
Finhakk korianderen før du kjører den sammen med solsikkeoljen i en stavmikser til en jevn korianderolje.
 
Bland så sammen egget og sennepen i en bolle (viktig at det er romtemperert)  hvor du gradvis sper med korianderoljen – rør hele tiden til det begynner å tykne. Dette kan du også gjøre med en stavmikser, men det er viktig å ikke tilsette for mye av oljen om gangen for å få en tykk og god konsistens. Smak så til med sitron, salt, karri og ceyennepepper.
 
Om du ikke vil lage majones selv, er det veldig lett at det skiller seg om du blander korianderolje inn i ferdikjøpt majones, da ville jeg heller anbefalt å blande litt siricha-saus i majones og servere chilimajones isteden.
 
Regn ca to store baguetter til 4 voksne. Del baguetten i ønskede biter. Ha så på salatblad, spicy salat, koriandermajones, svinekjøtt og topp det hele med finhakket koriander og litt ekstra Siricha-saus
 
Så er det bare å nyte!
 
Denne oppskriften ble opprinnelig publisert på Familiematblogg, et nettsted for travle småbarnsfamilier som ønsker å lage god og sunn mat i hverdagen. Familiematblogg er drevet av Mette Mari Sønstebø Østad og Kamilla Krogsveen som bor i Heggedal  og i Asker. Botrend publiserer utvalg innhold fra denne nettsiden. Innholdet velges ut av redaksjonen i Botrend på selvstendig grunnlag uten kommersielle bindinger. 

 

Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no