Vil bygge konferansehotell ved elva

Publisert
5. november 2015

Narud Stokke Wiig vant arkitektkonkurranse.

 
Arkitektkontoret Narud Stokke Wiig har vunnet konkurransen om å få bygge et nytt konferansehotell ved Drammen stasjon midt i sentrum.
 
Under Eiendomsdagene tidligere denne måneden presenterte byggherre Rom Eiendom vinnerutkastet, som gir et helt nytt bymiljø på Strømsø i Drammen sentrum.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Konseptet består av et nytt hotell og kontorbygg rett ved Drammen stasjon, og ifølge Rom Eiendom er målet å etablere de beste kontorarbeidsplassene i umiddelbar nærhet til Buskerudregionens største knutepunkt.

Konferansesal for 600 mennesker

Går alt etter planen med byggetillatelser, kan hotellet stå ferdig i 2018.
 
– Vi har allerede hatt de første møtene, og har tett dialog om planprosjektet. Vi håper dette kan få i gang en utvikling på Strømsø, som er et flott område med mye potensial, sier Rom Eiendoms prosjektsjef, Otilie Vihovde til Botrend.
 
Hotellskissen har en høyde på mellom 12 og 14 etasjer, og blir liggende langs Drammenselva rett ved siden av Drammen stasjon. Selve hotellet har 230 rom, og konferansesalen har plass til 600 personer. I følge arkitektkontoret Narud Stokke Wiig, kan hotellet bli det høyeste hotellet i verden som bygges i tre. 
 
– Jeg tror dette kan gjøre Drammen med konkurransedyktig, med tilknytning til både Gardermoen og Torp, sier Vihovde.
 
Les også om hvordan Bekkestua kan bli mer by.

Moderne bymiljø

Hele området får en ny utvikling, og planen er å utvikle området til et mer levende og moderne bymiljø. Flere mener at Drammen burde hatt et konferansehotell som dette for mange år siden. 
 
– Drammen ligger midt i blinken som et knutepunkt med gode avstander, også til Gardermoen. Nå blir det bare å gå rett fra toget og til hotellet ved siden av, sier leder av Næringsforeningen i Drammensregionen, Hans-Petter Tonum til DT.
 
– Vi er glade for at Rom Eiendom nå realiserer planene om hotell ved stasjonen, som har ligget i kortene i mange år, sier ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen til DT.
 
Arkitektkontoret bak vinnerutkastet, Narud Stokke Wiig, sto blant annet bak rehabiliteringen av Slottet mellom 1993 og 2007, Scandic Hotel på Fornebu og hotell- og konferansesenteret på Ullevaal Stadion. 
 
Les flere saker på forsiden her

Annonse