Vil bygge luksuslandsbyer i Asker

Publisert
1. april 2016

Selvaag Bolig med største utbygging i Asker siden 60-tallet.

Jordene på Høn blir den største utbyggingen i Asker siden Borgen-området ble etablert på 60-tallet. Området får ca. 1.500 boliger, barnehage, skole og næringsbygg.
 
Dersom politikerne godkjenner den endelige reguleringsplanen for første delen av området, Landås vest, i løpet av det neste året, står Selvaag Bolig klar til å bygge de første 250 boligene, og legge dem ut for salg i løpet av 2017/18.
 
I 2020 vil de i så fall være innflytningsklare.
 
– 200 av dem ligger midt i utbyggingsområdet, i lavblokker med leiligheter fra rundt 40 – til noe over 100 kvm. Det vil bli de første Plussboligene Selvaag Bolig vil bygge i Asker og Bærum. Boligene vil få en egen resepsjon med kaffeservering og et utvalg ferske aviser, forteller prosjektsjef Bård Sydow.
 
Videre frister utbygger med eget trimrom, rom som kan leies til gjester, et festlokale og forskjellige servicetilbud for beboerne.
 
– Høres dyrt ut?
 
– Totalt vil det bli en merutgift på ca. 1.000 kroner i måneden per leilighet, i tillegg til andre felleskostnader, opplyser Sydow.
 
Botrend gir deg de siste eiendomsnyhetene over hele Stor-Oslo. Send oss gjerne tips her
 
Optimistisk Selvaag om fremtiden

Annonse

Markedspris

 
Kvadratmeterprisen for leilighetene vil følge markedet, og de vil variere i pris fra ca. 3 -10 millioner kroner ut fra størrelse og beliggenhet.
 
– Området er helt spesielt med sin nærhet til sentrum, men også jernbanen som har en stasjon på hver side av det nye boligområdet. Vår eiendom, som vi skal utvikle, er området Landås øst og vest. Samlet vil de få ca. 650 boliger, forteller porteføljedirektør i Selvaag Bolig, Halvard Kverne, som sier fjordutsikt og gode solforhold gjør området attraktivt.
 
Se hva de vil bygge i dette området i Bærum
 

Må bygge vei

Totalt vil selskapet bruke nær 4 milliarder kroner på første trinn i utbyggingen, slik de kalkulerer det i dag. Men før de kan starte utbyggingen må de trolig bygge helt ny vei fra der Scandic Hotell ligger ved E18, og opp gjennom utbyggingsområdet.
 
En konsekvensutredning skal gi svar på om den skal stoppe i det nye boligområdet, eller bli en gjennomfartsåre til Kirkeveien.
 
– Landås Vest ligger nærmest Asker sentrum og skal gjennom reguleringen bearbeides så detaljert at vi i neste omgang kan gå direkte på en rammesøknad. Med arkitektkonkurransen fra 2014 har vi allerede funnet et hovedgrep på bebyggelsen. Den har Asker kommune så langt stilt seg positive til, forteller prosjektsjef Bård Sydow.
 
Selger unna leiligheter på Fornebu

Bygger også eneboliger

 
I tillegg til plussboligene i midtre del av utbyggingsområdet, kommer det en rekke med 13–14 eneboliger på nedsiden av Hønsveien. På nedre del planlegges en mindre blokk-/rekkehusbebyggelse.
 
– Vi vil sammen med Dyrvik Arkitekter utarbeide plantegninger og detaljering av fasader slik at vi har et godt gjennomarbeidet prosjekt klart til salgsstart, sier prosjektsjef Bård Sydow.
 
Han opplyser at de alt har over 500 interessenter på listen for Plussboligene, etter at de har foretatt en markedsundersøkelse.
 
Asker kommune står for både planprogram og regulering.