Villa-prisene løper løpsk

Publisert
4. april 2016

Spår en økning på 22 prosent om 4 år.

Prisen på eneboliger i Asker og Bærum løper løpsk. Og det vil de fortsette å gjøre i flere år, spår sjeføkonom.
 
Økende arbeidsledighet og sviktende konjunkturer til tross: Boligprisene i Asker og Bærum bare øker og øker. Et eksempel er dette uthuset  på Brønnøya som koster 5,5 millioner kroner. Og på Fornebu bladde kjøperen opp en halv million over prisantydning for en funkisbolig med store renoveringsbehov.
 
Hver eneste kvadratmeter i dette området er blitt 1.300 kroner dyrere i gjennomsnitt bare siden nyttår – opp 3 prosent på tre måneder til 46.300 kroner ifølge Budstikkas Boligbørs. Det er ny rekord. Igjen.
 
Mest ekstremt er prishoppet på eneboliger med 2.700 kroner, 6 prosent. Og det er eneboligene i Asker som er driveren med en økning på hele 4.100 kroner, 11 prosent, per kvadratmeter.
 
Les mer om bolig og eiendomsnyheter på Botrend.no her.

Annonse

Vil koste 22 prosent mer om 4 år

Gjennomsnitts-eneboligen er med dette blitt 492.000 kroner dyrere siden 1. januar, og koster nå nesten 5,1 millioner kroner.
 
Og det stopper ikke her. Prognoser fra Samfunnsøkonomisk Analyse, som utarbeider Boligbørsen for Budstikka, viser at boligene i Asker og Bærum vil øke hvert år de neste fire årene, slik at de vil koste 22 prosent mer i 2019 enn hva de gjorde i 2015.
 
– Ved siden av det stadig lavere rentenivået, skyldes dette at oljebremsen i liten grad rammer dette området og at det fortsatt bygges for få boliger her, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad.
 
Hun sover i bilen for å kjøpe sin første leilighet.

Vårløsning med 160 visninger

Han har særlig merket seg den voldsomme prisøkningen på eneboliger – noe han tolker som et stort behov for flere eneboliger i dette området, spesielt i Asker (se Bjørnstads kommentar her).
 
Det var visning i 30 eneboliger i Asker og Bærum i helgen – og 160 visninger alt i alt, ifølge Finn. Dermed er den store vårløsningen i gang på boligmarkedet – oppskriftsmessig, med påsken bak oss og varmegradene på vei opp.
 
Kveldssolen sendte sine stråler over Skjellestadåsen og Gjellumvannet, da Budstikka var innom en visning i Gjellum Terrasse i Heggedal torsdag. Flere interessenter var på besøk i villaen.
 
– Nei jeg skal ikke kjøpe, poengterer Magnus Greni. Han bor i rekkehus ikke veldig langt unna.
 
– Klart beliggenheten nær vannet er flott, og en utleiedel er veldig viktig for å finansiere renter på et ganske stort lån, sier han.
 
Men selv om huset frister, og mange han kjenner bor rett i nabolaget, så tror han det blir med titten.
 
– Jeg er nok en litt sånn boligkaruselltaper, har ikke fått være med på prisveksten. Derfor er utleiebiten så viktig, sier han.
 
– Så helt utelukket er det ikke med et bud?
 
– Helt sikkert er det vel ikke, gliser han og kikker en ekstra runde der inne, hvor eiendomsmegler Per Olav Hess fra Proaktiv i Asker forteller om en prisantydning på 7.450.000 kroner.
 
Boligutbygger Selvaag satte salgsrekord i årets første kvartal. Nå vil de bygge luksuslandsby i Asker.

Populært med utleiedel

Like før var vi innom en annen romslig og betydelig nyere villa – på Liakollen på Engelsrud, med vakker utsikt over Svinesjøen. Der var prisantydningen 1 million høyere og antall interessenter lavere på den første av to visninger.
 
– Jeg liker å gi en realistisk prisantydning. Da kommer det ikke så mange, men prisen ender oftere på et riktig nivå, sier eiendomsmegler Petter Mamen-Lund i Eie.
 
Han kunne friste med vannbåren varme i alle rom, etter at energi hentes opp i form av rimelig jordvarme. Også her var det en utleieleilighet som kan betjene mye gjeld.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.