Ville tilstander i Oslo-markedet før sommerferien

Publisert
1. juli 2016

Eiendomsmegler har ikke opplevd maken på 17 år.

De høye boligprisene som har preget hovedstaden den siste tiden har fortsatt helt inn mot sommerferien.
 
Tre 2-romsleiligheter i Oslo har vakt oppsikt denne uken da de gikk for henholdsvis 575.000, 700.000 og 775.000 kroner over takst.
 
– Jeg kan nesten ikke huske at det har vært så ekstremt i løpet av mine 17 år som eiendomsmegler, sier Monica Frøseth hos Aktiv Eiendomsmegling Grønland/Bjørvika.
 

Annonse

Hun står bak salget av de tre 2-romsleilighetene som ble solgt denne uken. I Gamlebyen lokket 43 kvadratmeter i en gammel bygård fra 1903 totalt 86 interessenter. Leiligheten som har en litt spesiell løsning med vaskemaskin på soverommet, ble til slutt solgt for over 3 millioner.
 
 
På Vålerenga gikk den 57 kvadratmeter store leiligheten for 3.650.000 kroner takket være åtte budgivere, men det var den store interessen rundt leiligheten på 55 kvadratmeter på St. Hanshaugen som overrasket megler Frøseth mest.
 
– St. Hanshaugen har vært populær lenge, og spesielt blant innflyttere som har hørt at man bør kjøpe på vestkanten, men dette var en leilighet i første etasje med et bad som har behov for oppussing.
 
Rundt 60 personer troppet likevel opp på visning og ni budgivere knivet om leiligheten som endte med en salgspris på 3.775.000 kroner.
 
Boligdama gir deg tipsene til hvordan du ser potensialet i egen bolig.
 

Investorer handler leiligheter i Oslo-sentrum

Ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk har boligprisene i hovedstaden økt med 12,8 prosent de siste 12 månedene. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ligger nå på 60.800 kroner. De tre leilighetene som er omtalt i denne saken, fikk alle en kvadratmeterpris langt høyere enn dette.
 
– Man kan nesten ikke forestille seg at det vil fortsette i samme takt, men det er sånn etterspørselen er nå. Med mindre det ikke dunkes ut vanvittig mye fremover, vil vi slite med å mette markedet. Folk har mer penger enn før, bankene er villige til å låne ut og det er kommet flere investorer på banen, sier Monica Frøseth.
 
Eiendomsmegleren forteller at det er Oslo sentrum investorene handler i.  2- og 3-romsleiligheter på Ekeberg er ikke like populære som leiligheter i Gamlebyen selv om det kun er 5-6 min unna. Der har boligmarkedet vært godt lenge, nå ser megleren derimot at spesielt Vålerenga er i ferd med å få et kraftig oppsving. At 2-romsleiligheten gikk for så mye denne uken, bekrefter dette.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 
– Jeg tror vi nå er inne i en slags bobleperiode i boligmarkedet i den forstand at prisveksten i seg selv lokker mange til markedet. Folk har hastverk og er redde for ikke å utnytte gevinsten, sa sjefsøkonom i Samfunnsøkonomisk analyse, Roger Bjørnstad, til DN tidligere denne uken.
 
Konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj sier til samme avis at han tror Oslo-prisene vil stige 12-13 prosent både i 2016 og 2017 med mindre bankene strammer inn eller vi rammes av et voldsomt makrosjokk.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.

Forventer ville tilstander i Oslo-markedet i slutten av juli

Flere eiendomsmeglere har bekreftet overfor Botrend at boligprisene har tatt seg opp inn mot sommeren. Monica Frøseth i Aktiv Eiendomsmegling mener hun også har merket en økt desperasjon i selve budrunden, og færre tilslag på kupping.
 
– Det har blitt færre selgere som har takket ja til kupping og høye forhåndsbud. En grunn kan være at man har hørt om flere tilfeller hvor det har gått langt bedre etter budrunder. Dersom man ikke tester boligen i en normal budrunde etter annonsert visning, vil man kunne sitte igjen med en usikkerhet på at man ikke fikk testet markedet skikkelig.
 
Eiendomsmegleren regner med at det fremdeles vil ligge små objekter ute for salg i sommer, og at det store rushet setter inn i slutten av juli.
 
– Når studieopptaket kommer tar foreldrene siste del av ferien i Oslo og leter etter leilighet til barna. Hvis det blir som det var i fjor, blir det ville tilstander i Oslo-markedet med et enda større press enn vi har sett til nå.
 
Tirsdag neste uke legger administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, frem boligprisstatistikken for juni. Det er mye som tyder på at statistikken vil vise skyhøye boligpriser slik trenden har vært hittil i år. De tidligere boligprisstatistikkene kan du lese på Botrend her
 
Her kan du lese et eksklusivt intervju med Eiendom Norges direktør og hans tanker om boligmarkedet fremover.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.