Vintage, luksuriøst og moderne

Publisert
24. februar 2016

Se hvilke vårtrender Borge tapeter går for.

Fra januar til februar kommer vårens interiør- og designnyheter på løpende bånd. For på lik linje med motebransjen, har også interiørbransjen sine lanseringer og visninger.
 
Hos en av Norges store tapet- og tekstilforhandlere, Borge i Bærum, er det også duket for en ny vår. Bokstavelig talt. For Borge hadde også mye lekker tekstil å by på, fra henholdsvis Clarke & Clarke og Studio G.
 
Men det er tapetet som står i sentrum hos Borge, og i stadig flere norske hjem. Totalt elleve nye tapetkolleksjoner og fem tekstiler ankommer butikkene nå i februar.
 

Annonse

La følelsene bestemme

Det er tre trender og følelser som skiller seg ut i vårens kolleksjoner: Vintage, luksuriøst og moderne. Uavhengig hvilken trend eller følelse man går for, er det slutt på de nøytrale, hvite veggene. Aller helst skal vi også vekk fra det grå som har preget motebildet en lang stund. Sterke farger og mønstre – ispedd luksus og kvalitet er veien å gå, ifølge Borge.
 
De tre trendene er inspirert av, og et resultat av populære TV-serier som Downton Abbey og verdenssituasjon med terrorgrupper i spissen. Det påvirker oss og gjør at vi ser tilbake i tid for inspirasjon, mener produktansvarlig Birgit Torkildsby.
 
– Vi blander gammelt og nytt, både i hjemmet og i klærne. Vi ønsker å få frem de små detaljene, og fokusere på håndverk. Vi tar vare på tingene vi har, og vil gjerne vite hvor de kommer fra, sier Torkildsby til Botrend.no.
 

Tilbake til fortiden

Tapetdesigner Ulrica Hurtig sender oss til 1800-tallets franske landsbygd i sin nye kolleksjon A Vintage Book. Hun har latt seg inspirere av den provencalske stilen i en mønsterbok fra 1845 og satt det hele sammen til en gammeldags, men samtidig moderne kolleksjon.
 
– Jeg har benyttet meg av alle Borås’ teknikker fra digital- til lintrykk. Jeg har blandet det skandinaviske med det franske romantiske, sier designer Ulrica Hurtig som også har scannet noen av originalmønstrene som nå får sin renessanse.
 
I A Vintage Book finner du alt fra duse pasteller til kraftige blåtoner, mens kolleksjonen fra Eco Simplicity har et mer tidløst og skandinavisk uttrykk. Her har designer Emma Von Brömssen hentet inspirasjon fra Østens gamle kulturarv og laget en tydelig, men diskrét vintage-kolleksjon.
 
Riviéra Maison – som debuterer med egen tapetkolleksjon – og Casual Chic kategoriseres også som vintage-kolleksjoner blant vårens tapetnyheter fra Borge.
 
Fanny gir deg gardintipsene.

Annonse

Tid for luksus

Borge selger stadig mer eksklusiv tapet. Til produktansvarlig Birgit Torkildsbys store glede tør flere å gå for mørkere vegger med innslag av sort, gull og kobber.
 
– Vi selger fremdeles mye lyse tapeter, men endelig har flere begynt å lage rom med flere farger. Det gir definitivt mer hygge, sier Torkildsby.
 
Mørkere vegger gir en luksuriøs følelse og er helt i tråd med hotell-trenden som har preget motebildet den senere tiden. Flere saker om trender innen design og interiør finner du på Botrend her.
 
Vårens tapetkolleksjoner fra Bruggia, Indigo, Adagio og Casual Chic byr alle på mørke og elegante ton i ton farger. Særlig Bruggia peker seg ut ved at tapetet printes digitalt på bestilling.
 
– Her kan man mikse og matche, men gå for et lunt og eksklusivt uttrykk, råder Torkildsby.
 
Nå er det trendy å ha et koselig hjem.

Moderne og lekent

Vårens tredje følelse er moderne og leken, ifølge Borge. Her er det lov å leke seg med mønstre og sterke farger. Sett personlighet på tapetvalget – og våg litt mer enn du opprinnelig hadde tenkt. Da er du nemlig helt i tiden.
 
– Her er humor viktig. Vi skal ha det gøy når vi innreder, sier Birgit Torkildsby.
 
Hun bringer fargene fra 40- og 50-tallet sammen og oppfordrer til et litt rart og underfundig univers.
 
Et underfundig univers kan man godt kalle Hanna Wernings Wonderland-kolleksjon. Hun har blandet sterke farger, mønstre, planter og dyr i sin nyeste tapetkolleksjon som du kan lese mer om her.
 
Foruten Wonderland, har også Designed For Living flere spreke tapeter i Borges siste trendkategori.
 
– Disse kan også dempes ned. Alle designene finnes også i grått og beige som fremdeles er en favoritt blant nordmenn, sier Torkildsby.
 
Få flere interiør- og designnyheter på Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.