Hviit årets interiørblogg

Publisert
14. januar 2016

Vixen Blog Awards kåret Norges beste interiørblog.

Fredag kveld ble bloggen Hviit kåret til årets interiørblogger under Vixen Blog Awards i Oslo. 
 
Bloggen drives av stylist Linda Elmin.
 
Fredag kveld uttrykte hun sin glede på Instagram-profilen sin @hviit:
 
» I made it! 1000 takk til alle som har stemt på meg. Nå blir det fest!» skrev Elmin etter seieren.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 

Stort engasjement 

 
Fem interiørbloggere kjempet om å kalle seg årets interiørblogger da Vixen Blog Awards ble delt ut fredag 15. januar i Oslo. Nominasjonene ble avsluttet nyttårsaften, og nå har juryen kommet frem til årets semifinalister. Til sammen kom det inn over 20.000 nominasjoner i de 12 ulike kategorier.
 
Kategoriene som spenner fra årets stjerneskudd til folkets favoritter, har skapt stort engasjement blant bloggernes faste lesere som har stemt frem sine favoritter i høst.
 
Fredag var det likevel juryen som avgjorde om det skulle være interiørbloggene Teglsteinsliv, Anettes Hus, Hviit, Moseplassen eller Stylizimo som stakk av med seieren.
 
Få flere interiørnyheter på Botrend her.

Annonse

Hjerte for interiør og øye for detaljer

Botrend skriver om siste nytt innen eiendom, bolig, design og arkitektur. Her gir vi deg oversikten over de fem nominerte bloggerne:

Susanne Benjaminsen står bak bloggen Teglsteinsliv. Hun blogger hovedsakelig om interiør, men også foto, mat og drikke.
 
På interiørfronten har hun spesialisert seg innen alt gammelt og nytt, samt restaurering av gamle møbler.
 
– Det er en stor ære å være blant de fem siste i denne gruppen med fantastiske bloggere. Spennende å se at juryen retter fokus mot gjenbruk og re-design av gamle møbler, skriver Susanne i en e-post til Botrend.
Anette Pihlstrøm Karlsen har blogget om interiør siden 2006 under bloggen Anettes Hus.
 
Hun begynte med en byggeblogg, men fokuserer nå på interiør, webdesign, foto og sosiale medier. Pihlstrøm Karlsen er tilhenger av den skandinaviske stilen, men blander gjerne moderne elementer med bruktmarkedfunn.
 
– Anettes Hus ble til i 2006, da vi ennå bare var en håndfull interiørbloggere. Alle kjente alle, selv om man blogget under pseudonym, eller i beste fall fornavn! Det har vært fascinerende å følge utviklingen de siste årene. Jeg er stolt og ydmyk over å være nominert og i selskap med så inspirerende og flinke interiørbloggere, sier Philstrøm Karlsen. 
Linda Elmin er boligstylist og blogger under navnet Hviit.
 
Hun har arbeidet med interiør de siste 15 årene, både som journalist, stylist og butikkeier.
 
Bloggen ble startet for fem år siden, men Elmin har blogget siden 2007. På bloggen fokuserer hun på skandinavisk design som hun også selger gjennom nettbutikken med samme navn.
Anne Havåg Holter-Hovind driver Norges mest leste hageblogg Moseplassen.
 
Holter-Hovind har blogget i åtte år og vil vise at hage ikke trenger å være vanskelig. Hun gir massevis av tips med alt fra utebelysning til dekor og blomsterstell.
 
– Mitt fokus ligger i uterommet og på planter og andre naturmaterialer inne. Så da jeg fikk nominasjonen ble jeg veldig glad. Det er rett og slett hyggelig å bli anerkjent blant så mange dyktige bloggere, sier Anne Havåg Holter-Hovind.
 
Bli bedre kjent med Botrends bidragsyter, Fanny, her.
Nina Holst er femte og siste nominerte i kategorien årets interiørblogger.
 
Hun står bak bloggen Stylizimo og har en bred stilsans med føttene godt plantet i den rene, skandinaviske. Hun deler det beste fra sine favorittstiler og viser hvordan man kan mikse ulike stiler for å bringe personlighet til hjemmet.
 
– Nominasjonen til Vixen Blog Awards betyr veldig mye når man legger ned så mye tid i bloggen som jeg gjør. Interiør har vært min store lidenskap så lenge jeg kan huske, og det er utrolig hyggelig at andre setter pris på noe man legger sjelen sin i, sier Holst til Botrend.

Mote og livsstil er størst

Til tross for tunge navn blant de nominerte interiørbloggerne, er det mote- og livsstilsbloggere som troner bloggtoppen i Norge.
 
Bloggere som Sophie Elise, Caroline Berg Eriksen, Trine Sandberg og Marna Hauge Burøe er alle semifinalister i flere kategorier.
 
Anine von Krogh som driver interiør- og livsstilsbloggen Villa von Krogh, lå denne uken på 76 plass over Norges mest leste blogger. Det gjør henne til en av Norges mest leste interiørbloggere, men førte ikke til nominasjon hos Vixen Blog Awards i år. Hun kom imidlertid til finalen første året kåringen fant sted. 
 
Slik innredet von Krogh meglerkontoret.

Diskvalifiserte deltakere på grunn av dårlig merking

De fem semifinalistene til å bli årets interiørblogg har alle oversikt over mote, trender og tendenser på interiørfronten. Prisen går til den juryen mener har det største hjertet og det beste øye for detaljer. Kriteriene som brukeropplevelse herunder førsteinntrykk, design, bilder og tekst står sterkt.
 
I år har også et annet viktig kriteriet fått mye oppmerksomhet: Nemlig merking av annonseinnhold og gyldig bildebruk.
 
Det har ført til at flere bloggere er blitt disket fra den populære bloggkåringen.
 
Både tidligere redaktør for motebladene Costume og Elle, Vanessa Rudjord, og Costumes skjønnhetsredaktør, Hélène Andersen, ble kastet ut av kåringen etter å ha å ha brukt andres bilder uten å innhente tillatelse eller betale godtgjørelse.
 
De var bare få av mange, sa Hans-Petter Nygård-Hansen til Dagbladet i november.
 
– Vi har ikke klart å få ti semifinalister i alle kategoriene fordi overtrampene var så store og graverende at det ikke var noen vits å la de gå videre, sa Nygård-Hansen til Dagbladet.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.